A Francia Körverseny négyszeres győztese óriásit bukott, mikor a Critérium du Dauphiné időfutamára készülve pályabejáráson volt. A kenyai-brit kerékpáros nem csak a Tourt hagyja ki, de minden bizonnyal hosszú rehabilitáció vár rá.

A Team Ineos sportigazgatója, Dave Bailsford a francia tévének nyilatkozva azt mondta, hogy óriási volt a csattanás, a sokszoros Grand Tour-győztes az orrát akarta kifújni miközben a szél kibillentette az egyensúlyából és megközelítőleg 60 km/h-val a falnak csapódott. A Cyclingnews szerint combcsonttörést szenvedett Froome, más források úgy tudják, a csípőjét törte el. A versenyzőt mentőhelikopterrel szállították kórházba. Friss: a csapat közleményében erősítette meg a combcsonttörést, mellette a könyökét és több bordáját törte Froome, a felesége Tweetje szerint az éjszaka megműtik.

Chris Froome ötödik Tour de France győzelmére készült idén júliusban, amivel beérte volna az eddigi csúcstartókat, Eddy Merckx-et, Bernard Hinault-t, Jacques Anquetilt és Miguel Induraint.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet