Könnyű, jól néz ki és még az extrém terepet is bírja

A merevfarú (hardtail) kategória az, amit hazai terepeken a legjobban ki lehet használni, ha montizásról van szó. Ha magasabbak az elvárásaink, akkor pedig jöhet egy karbonvázas hardtail. A C PRO C 9.7 pedig pont ezt a kategóriát erősíti, ugyanis hivatalosan is elindult a hazai forgalmazása ennek a magyar piacon még új márkának. Mi pedig elvittük az erdőbe, hogy megnézzük mit is tud ez a bicaj! ?

Bátran kijelenthetjük, hogy a gondosan megalkotott karbon váz a C PRO C 9.7 lelke. Az általunk tesztelt példány 15,5-es vázméretben mindössze 12,5 kilogrammot nyomott, de a gyártói paraméterek között is 12 kiló szerepel. Igen kellemes élmény egy ilyen könnyű bringán tekerni, ha terepre megyünk. Jó tudni, hogy a vázra exkluzív 5 éves jótállás vonatkozik. A kerékpár pontos technikai paraméterei megtalálhatóak ITT.

Hirdetés

A C PRO C 9.7 29-es kerekekkel kapható, ami garantálja a lendületes kerékpározás élményét. A bringa 2.25-ös Kenda abroncsokkal van felszerelve, melyeket alaposan leteszteltünk igen változatos körülmények között is. Mivel intenzív esős napok után vittük terepre a bringát, így sokféle talajon kipróbálhattuk a gumik tapadását. Vízmosásos, hordalékos, gyökerekben és sziklákban gazdag részeken tekertünk, de a pocsolyákat sem kerültük és a saras részeken is próbára tettük a külsőket. Gond nélkül elbánt a változatos tereppel és a különféle útviszonyokkal egyaránt.

A 29-es kerekekhez tökéletesen passzol a 720 mm-es, extra széles egyenes kormány is, ami igen könnyű irányíthatóságot és magas biztonságérzetet ad a bringásnak.

Ahhoz, hogy a lehető legjobban ki tudjuk használni a könnyű váz adottságait, 1×12-es Shimano váltóval szerelték fel a bringát. A váltás könnyed és pontos, minden olajozottan működött vele és mivel nincs első váltó, így nincs plusz problémaforrás sem, ami gyűjtené a sarat. ?

A montiknál már szinte alapelvárás a tárcsafék, hiszen a meredek lejtőkön kifejezetten fontos a gyors és biztonságos megállás. A C PRO C 9.7 esetében ezt a TEKTRO hidraulikus tárcsafékrendszere biztosítja. Az általunk tesztelt bringánál talán ez az egyetlen olyan elem volt, amin egy picit javítanánk. Természetesen tette a dolgát ez a fék is, de ez az igényes megoldásokban gazdag bicaj megérdemelne egy komolyabb fékrendszert is – még többletköltség árán is.

A SELLE ROYAL nyereg garantálja a kényelmet a nehéz terepen is és hosszabb távokon is – de aki ismeri ezt a márkát, az pontosan tudja, hogy már a név is garancia a kényelemre.
A csillapításról a 130 mm-es rugóutas teleszkóp gondoskodik, ami a mai elvárásoknak megfelelően a kormányról lockolható az emelkedőkön.

Akik szeretik, hallgatni a kerregő racsni hangját, örömhírünk van! Ennek olyan hangja van, hogy ha összefutnánk a hazai erdőkben egyre gyakrabban megforduló medvével, akkor az tuti menekülőre fogja! ?

Ami különösen tetszett:
– a széles kormány és a könnyű váz
– a változatos terepen is jól teljesítő kerekek és abroncsok

Amit várunk a jövőben:
– komolyabb fékrendszer

Összességében elmondhatjuk, hogy a C PRO C 9.7 üdítő színfolt a hazai bringakínálatban és ár-érték arányban egy igen jó választás lehet a montizás szerelmeseinek.

A Flowcycle szubjektív összefoglalója: 

  C PRO C 9.7
Ajánlott Hegyi kerékpározáshoz, erdei utakra
Fék Tektro hidraulikus tárcsafék
Villa LP-55 130mm*32mm
Kormány HB-105BT ALLOY 31.8*22.2*2.0T*720mm
Váltó 1×12 SHIMANO DEORE SL-M6100
Kerékméret 29
Gumiabroncsok KENDA K1127 29*2.25 
Súly 12,5 kg
Fogyár (2022.06.) 660 990 Ft

 

A cikk a Belo Bike segítségével és támogatásával készült. A Belo Bike üzletét Biatorbágyon a bringa út mellett a Bia korzó 1. emeletén találod, vagy a www.belobike.hu-n.

Hirdetés
Itt olyan írásokat olvashatsz, amelyek a Flowcycle többi cikkeihez hasonlóan érdekesek és hasznosak, de elkészítésüket egy külső cég támogatta.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet