Egy angol startupot zavarta, hogy egy hagyományos e-bike legyártása átlagosan 200-400 kilogramm szén-dioxid-kibocsátással jár. A Swytch feltalálói egy olyan csomagot hoztak össze, ami a co2-lábnyomot 40 kilóra csökkenti és mellékesen e-bike-ká varázsol szinte bármit.

A Swytch elég egyszerű szerkezetnek tűnik. Egy kormányra szerelhető kis táskában van a vezérlőegység és az akkumulátor. Jár a pakkhoz egy agymotoros első kerék, valamint egy fék és egy pedálszenzor is. Az egész csomag ma már csak 3 kilót nyom és a feltalálók szerint a világon elérhető kerékpárok 99%-ából e-bike-ot csinál pillanatok alatt.

A motor 250 W teljesítményű és 25 km/h-ig tud besegíteni a hajtásba. Az eltérő törvények miatt Amerikában ez az érték 32 km/h, szóval elég erős a cucc. A készítők szerint 50 kilométernyi hatótávot tud a Swytch, ami a napi ingázáshoz simán elég lehet.

A Swytch első változata még 2017-ben került fel az Indiegogóra, akkor több, mint ezren segítettek a feltalálóknak, hogy elindulhasson a gyártás. Azóta világszerte háromezer vásárlójuk lett. 2019-ben továbbfejlesztették a pakkot, jóval kisebb és könnyebb lett. Az igazán durva viszont az, hogy alig egy hónap alatt több mint egymillió dollárt (~303 millió forintot) kalapoztak össze a projektre. Azon kívül, hogy a Swytch hasznos dolognak tűnik, a titok nyitja az, hogy a támogatók 40%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg a továbbfejlesztett csomagot.

A kedvezmény jól jön, ugyanis a legolcsóbb csomag 1000 dollárba kerülne, amiből azért már egy komplett e-bike is kijön. A kedvezményes, 151 ezer forintos ár viszont már egészen baráti, persze kérdés, hogy a hétköznapokban mennyire használható jól az eszköz, illetve milyen minőségű kereket adnak hozzá.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet