Igen komoly hegyi etappal folytatódtak a Critérium du Dauphiné küzdelmei. A terepnek köszönhetően láthatóvá vált, hogy ki milyen formában van három héttel a Tour de France előtt.

Természetesen a döntő pillanatok az átlagban 10,3 százalékos Mont du Chat hegyre maradtak, ahol először Fuglsang majd Aru is elléptek a favoritok csoportjától. A két Astanás hamar összefogott, míg hátul szépen lassan Bardet, Valverde és Contador is bajba került. Egyedül Porte és Froome maradtak lőtávolon belül az Astana duójához képest.

Aru azonban úgy döntött, hogy egyedül megy tovább, így Fuglsangot utolérte a Froome-Porte kettős még a hegytető előtt. Az olaszt csak a lejtmenetben tudták beérni. Az üldözőverseny folytatódott, Froome egy darabig kis előnyt is ki tudott harcolni magának, ám végül négyen együtt érkeztek a befutóra, ahol fotófinis döntött Fuglsang javára. A dán egészen meglepő módon még sohasem nyert World Tour versenyt.

Az összetettben természetesen Richie Porte vette át a vezetést, hiszen Thomas De Gendt 8 és fél perc hátrányban zárta a napot. A nap vesztesei Valverde, Contador és Bardet lettek, akik egy perc körüli hátránnyal értek célba Porte-ékhoz képest. Holnap az Alpe d’Huez-en javíthatnak.

A 2017-es Critérium du Dauphiné 6. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Fotó: A.S.O. / ALEX BROADWAY

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet