Súlyos többséggel választották meg a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség elnökét. Brian Cookson a szervezet első olyan elnöke, aki csupán egy ciklust tölt ki.

Hirdetés

A bergeni Vb-n tartották a UCI 186. kongresszusát, ahol 37-8 arányban választották meg David Lappartientet a szervezet új elnökének. A 44 éves Lappartient 2009 óta a UEC (Európai Kerékpáros Szövetség) elnökeként volt ismert, és az elmúlt hónapokban erős lobbitevékenységet folytatott a UCI elnöki posztjáért.

“A változás félelmet is generál. Ez természetes, de minden jelenlegi UCI-munkatársat szeretnék tájékoztatni arról, hogy szükség lesz a szakmai elhivatottságukra a következő négy éves ciklus során is.” – mondta Lappartient megválasztását követően.

Cookson bukását sokan visszafogott stílusának tulajdonítják. Az általa beígért reformok lassan valósultak meg. Ilyen volt a női kerékpársport erősítése, vagy a World Tour versenyek létszámának csökkentése. Utóbbi pont a napokban valósult meg, hiszen 2018-tól már csak nyolcan vehetnek részt a három nagy körversenyen. Cookson négy évvel ezelőtti megválasztása az akkori környezetben gyakorlatilag nem volt kérdés, hiszen az őt megelőző elnök rengeteg botrányba keveredett, főleg Lance Armstrong doppingügyei kapcsán.

Hirdetés
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet