Sokáig még magyar szakaszgyőzelemben is reménykedhettünk a Szekszárdon megrendezett háromnapos verseny első szakaszán.

Hirdetés

Közel tíz év után ismét nemzetközi, UCI 2.2-es besorolást kapott a Gemenc Nagydíj, amely ezúttal egy két kilométeres prológgal rajtolt. Az útvonal a tradicionális Szekszárd, Garay tér – Kálvária tető volt, ezúttal azonban a szervezők a dombtetőn úgy jelölték ki az útvonalat, hogy mindenképpen a macskaköves nyomvonalon kelljen teljesíteni a távot.

A nemzetközi besorolásnak hála számos külföldi csapat is képviselteti magát a három napos viadalon, így nagy kérdés volt, hogy sikerül-e az első szakaszt magyarnak nyernie. Egy darabig Kusztor Péter (magyar válogatott) állt az élen 4 perc 5 másodperces idővel, ám a nap végén többen is megelőzték az egyébként Amplatz BMC csapatában tekerő bringást.

Pelikán János a Kálvária macskakövein

A magyar szakaszgyőzelem végül elmaradt, Filippo Tagliani (Delio Gallina) lett a leggyorsabb, a dobogó további fokaira viszont magyar versenyzők állhattak fel: Pelikán János (magyar válogatott) lett a második, Filutás Viktor (Mugenrace) a harmadik. Pelikán és Filutás ezzel négy ponttal gazdagították hazánk UCI pontjainak számát. Kusztor végül a negyedik helyen zárt.

A pénteki napon 15.30-kor rajtol a mezőny Szekszárdról, majd Kisdorog-Bonyhádvarasd-Bonyhád útvonalon mennek három és fél kört, mielőtt a szálkai emelkedő megmászása után újra Szekszárdon futnak be a Kálvárián.

A 43. Alisca Bau Gemenc Nagydíj prológjának végeredménye:

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet