A 2018-as Giro 18 olaszországi szakaszán elektromos rásegítésű kerékpárokkal is zajlik majd a küzdelem.

Hirdetés

Nem kell annyira megijedni, Aru, Froome, Dumoulin és a többiek a hagyományos kereteken belül fognak versenyezni a három hét során. A Giro E versenyzői csupán az útvonalon osztoznak majd a nagy sztárokkal.

Az új formátum május 8-án, tehát az első olaszországi szakaszon indul Cataniából. Habár sok részlet nem derült ki a pontos versenyformátumról, azért a bejelentés viszonylagos kései időpontja, és az elcsepegtetett információkból kiderült, hogy inkább egy szponzorok számára fontos megjelenési formáról van szó, mintsem valóban komoly küzdelemről.

Öt csapat 10 versenyzője fogja végigküzdeni a 18 szakaszt, mindnyájuk az egyik szponzor kerékpárját, a Pinarello Nytrót fogja hajtani. Az újfajta formátum bemutatóján a Sky olasz versenyzője, Gianni Moscon egy Pinarello Nytróval és a szintén olasz, egykori Formula-1-es futamgyőztes Giancarlo Fisichella egy Formula E versenygéppel csaptak egy kis média felhajtást a Giro utolsó szakaszának és a Formula E sorozatnak a helyszínén, Rómában.

Nem ez az első, hogy ilyesmiről hallunk, az Európai kerékpáros szövetség is vizsgálja az elektromos kerékpáros bajnokságok rendezésének lehetőségét.

Jöhetnek az e-bike versenyek az Európa bajnokságon?

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet