Elhalasztja a minden évben több tízezer ember részvételével megtartott, idén április 25-re tervezett I bike Budapest biciklis felvonulást a Magyar Kerékpárosklub a koronavírus terjedése elleni védekezés miatt. A Kerékpárosklub április elején dönt, hogy új időpontban idén vagy csak jövőre tartják-e meg a biciklibarát fejlesztésekért tartott felvonulást.

Hirdetés

A Kerékpárosklub ugyanakkor mindenkit arra biztat, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésként akkor is közlekedjen biciklivel, ha eddig nem tette. „Biciklin szabad levegőn, a nyomasztó tömegből kiszakadva, vírusoktól védettebben járhatsz dolgozni, suliba, barátokhoz, bevásárolni vagy ahova szeretnél” – írják az I bike Budapest Facebook oldalán.

Az események lemondása veszélybe sodorja a Kerékpárosklub működését is. A tavaszi rendezvények a biciklis fejlesztésekért dolgozó szervezet működését biztosító adó 1%-os kampány leghatékonyabb felületei, ahol a biciklis fejlesztésben érdekelt emberekkel találkozni tudnak.

A döntést a felvonulás szervezői az Operatív Törzs mai tájékoztatóján bejelentett intézkedések után hozták meg. Ennek keretében többek között határozatlan ideig minden 100 fő feletti beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényt el kell halasztani COVID-19 terjedésének megelőzése érdekében, valamint az egyetemeket is bezárják. Az intézkedés alapján komoly veszélybe került a budapesti Giro d’Italia is, de konkrét információ még nincs a rendezvényről.

Címlapfotó: Dimény András – Magyar Kerékpárosklub

Hirdetés
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet