Közeleg a január vége, ami mindig azt jelenti, hogy munkába áll a profi kerékpáros mezőny is. Szokás szerint az ausztráliai Tour Down Underrel kezdődött a World Tour naptár, ám ezúttal nem a helyiek szájíze szerint alakultak az események.

Hirdetés

150 kilométer, körpálya, hőség és sprintbefutó: nagyjából ezt várjuk az év első többnaposának első szakaszától, úgyhogy a TDU első napja nem okozott csalódást. Az már egy kicsit meglepőbb volt, hogy az első gyorsasági részhajráig várni kellett a sikeres szökésre, addig ugyanis a címvédő Daryl Impey csapata, a Mitchelton – Scott diktálta az iramot, a dél-afrikai bajnok pedig el is vitte a hajrát, így bónuszmásodperceknek köszönhetően máris előnybe került riválisaival szemben.

A továbbiakban négyen tekertek a mezőny előtt, közülük a CCC-s Joey Rosskopf maradt a legtovább az élen, aki az utolsó előtti körben lépett el riválisaitól. Az amerikait gond nélül utolérték, így klasszikus sprintben dőlt el a szakasz sorsa. A legjobb felvezetést a Deceuninck – Quick-Step friss igazolása, Sam Bennett kapta, aki kihasználta a lehetőséget és magabiztos győzelemmel indította első munkanapját. A második helyen a fiatal Jasper Philipsen (UAE-Team Emirates) végzett, akit az Európa bajnok Elia Viviani (Cofidis) és André Greipel (Israel Start-Up Nation) követett. Bennett az összetettben is átvette a vezetést a bónuszoknak köszönhetően. A Lotto Soudalnál valamit elkottáztak, a helyi sztár, Caleb Ewan csak a hetedik lett.

Címlapfotó: Tour Down Under

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet