Sokan ma is egy kisebb mezőny hajráját várták a 40. Magyar Körversenyen, ám végül jött a lett bajnok, és csúnyán elverte a mezőnyt.

Hirdetés
2. szakasz: június 13. csütörtök – Balassagyarmat – Miskolc – 201 km

Ahogy az egy kerékpáros körversenyen lenni szokott, most is egy kisebb szökevénycsoport lépett el a mezőnytől nem sokkal a balassagyarmati rajt után. Thomas Deruette (Team Differdange-GeBa), a tegnap is szökő Jon Bozic (Adria Mobil), Matej Zahalka (Elkov Author Professional Cycling Team) és Jakob Eriksson (Team Coop) alkotta csoport 5 perc feletti előnyt harcolt ki magának.

Fotó: Tdh.hu/Pertorini Márió

A mezőny nagyon lassan tekert a rekkenő hőségben, de a répáshutai emelkedőn már megkezdődtek a támadások. Akciózott a Cofidis és a Neri Sottoli is, de egyik csapat versenyzője se tudott sokáig elöl maradni. Végül beérték a nap szökését is, és bükkszentkereszti emelkedőn támadott az összetettben második helyen álló Krists Neilands (Israel Cycling Team), valamint nem sokkal később a kométás Juan Pedro Lopez is.

Fotó: Vanik Zoltán / tdh.hu

A spanyolt egy idő után utolérte a mezőny, Neilandsszal viszont nem bírt a megfogyatkozott élcsoport. A lett bajnok több mint egy perces előnnyel ért haza és könnyen lehet, hogy ezzel végérvényesen átvette a vezetést az összetettben is. Látva a mai teljesítményét és a korábbi eredményeit, egy Kékestetőt valószínűleg gond nélkül kibír majd. Neilands a mai teljesítményének köszönhetően a hegyi pontversenyben is vezet,

A mezőnyben még történt egy kisebb bukás is az utolsó három kilométeren belül, ami ugyan súlyos nem volt, de az időeredmények így még nem biztosak. Azt láthattuk, hogy a fehér trikós Dina Márton (Kométa Cycling Team) érkezett be leghamarabb a magyarok közül 1 perc 8 másodperc hátrányban a hatodik helyen, és vele azonos időt kapott Valter Attila (CCC Development Team) is. Filutás Viktor és Fetter Erik (Pannon Cycling Team) is elégedett lehet a körülményekhez képest, hiszen 1 perc 18 másodperc hátrányban érkeztek.

Manuel Belletti nem csak a sárga, de a zöld trikót is elvesztette, ugyanis a mezőnytől kicsit elgurulva Louis Bendixen (Team Coop) érkezett, aki így az élre állt a pontversenyben.

A 2019-es Tour de Hongrie 2. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: Vanik Zoltán / tdh.hu

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet