Hirdetés

Hazavinni a hőn áhított rózsaszín ruhadarabot minden kerékpáros álma. A dicsőség azonban csak egy dolog, ilyen szinten már komoly pénzdíjak is járnak az emberfeletti erőfeszítésekért. A 2019-es Giro d’Italia megkülönböztető trikóin keresztül bemutatjuk, mennyi pénz üti a kerékpárosok markát az Olasz Körön.

A legfrissebb pénzdíjakkal kapcsolatos információk a tavalyi, 2018-as versenyről származnak, amiktől eltérhettek a szervezők a 102. kiírásnál. Fontos azt is hozzátenni, hogy az itt felsorolt pénzdíjakat szokás szerint szétosztják a csapattagok között.

6Kék trikó (Maglia Azurra)

A verseny szervezői az egyes emelkedők tetején hegyi hajrákat jelölnek ki, ahol az emelkedők nehézségi szintjéhez mérten pontokat osztanak ki. Aki az adott szakasz végén a legtöbb hegyi ponttal rendelkezik, az viselheti a kék trikót. A hegyimenők trikója.

Pénzdíj: minden kék trikóban töltött nap után 500 euró jár. 5000 eurót kap a végső győztes. Ezer eurós lépcsőkben egészen az ötödik helyezettig osztanak még pénzt.

2019-es esélyesek: Miguel Angel Lopezt (Astana) mondanánk talán, de hagyományosan ezt a trikót a legnehezebb megtippelni.

2018-as győztes: Chris Froome (Team Sky).

Borítókép: giroditalia.it


Kövesd velünk a 2019-es Giro d’Itala történéseit a flowcycle.hu/giro-2019 oldalon.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet