Hirdetés

Problémamentes szakasz továbbra sincs, Quintana bukott, de visszaült a kerékpárjára.

Kemény, hegyi etapok után a sprinterek utolsó előtti lehetőségét hozta a Tour de France 18. szakasza. Habár Guillaume van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert), Mathew Hayman, Luke Durbridge (Mitchelton-Scott), Niki Terpstra (Quick-Step Floors) és Thomas Boudat (Direct Energie) részvételével elég erős szökevénycsapat verbuválódott a szakasz elején, de a szakaszgyőzelemre esélyt sem adtak a talpon maradt sprinterek csapatai.

Hirdetés

A szakasz során történt egy bukás, amibe több movistaros versenyző, köztük Nairo Quintana is belekeveredett, de a kolumbiai megúszta csúnya horzsolásokkal és fel tudott zárkózni a mezőnyre. A szakasz végén az esélyesek közül szökéssel próbálkozott Daniel Martin (UAE Team Emirates), de a Sky vezette mezőny hamar utolérte őt.

A hajrában jó felvezetést csinált a Bora-Hansgrohe, de Sagannak nem volt meg a régi sebessége a 17. szakaszon elszenvedett bukása miatt. Végül Laporte és Démare csatáztak a győzelemért, utóbbi fél kerékpárral nyerte a szakaszt. Arnaud Démare sikere fricska volt a versenyt már korábban feladó André Greipel számára, aki korábban csalással vádolta a franciát.

A 2018-as Tour de France 18. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: A.S.O / P.Ballet


Kövesd velünk a 2018-as Tour de France történéseit! Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/tour-2018 oldalon!

 

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet