Hirdetés

Az utolsó előtti nagy erőpróbán úgy tűnt, senki nem spórol. Kemény csata zajlott a szökevények és az összetettre esélyes versenyzők között is.

Col d’Aspin, Col du Tourmalet, Col des Bordéres, Col d’Aubisque: négy ínyenc falat várt a Tour de France mezőnyére a 2018-as kiírás utolsó hegyi szakaszán. Egy ilyen nehéz és hosszú (200 km) szakaszt már nem is olyan könnyű kontrollálni, így fordulhatott elő, hogy a Col d’Aspinig óriási szökevénycsoport szakadt el a mezőnytől, de közülük elsőre senki nem volt veszélyes az összetettre. Alaphilippe bezsákolta az Aspinen és a Tourmalet-n amaximálisan megszerezhető pontokat, így már csak el kell tekernie Párizsig, hogy ő nyerje a hegyi pontversenyt.

Hirdetés

A Tourmalet-n Ilnur Zakarin, Mikel Landa és Romain Bardet is támadott egy-egy csapattárssal, ami már izgalmasabbá tette a játékot. Ez a csoport három perc feletti előnyt szedett fel a szakasz során, így az összetett helyezéseiket féltő versenyzők és főleg a Lotto NL Jumbo kemény üldözésbe kezdett.

Az Abisque mászásakor már csak egy perc volt az előnyük, amikor elszabadult a pokol. Támadott Kruijswijk, Dumoulin és Roglic is, de azon kívül hogy leszakították a sérült Quintanát, sokra nem mentek vele. Fél tucatszor megúszott Froome is, de végül mindig felküzdötte magát.

A rossz látási viszonyok miatt rendkívül veszélyes, hosszú lejtmenetnek Roglic, Froome, Dumoulin, Thomsa, Daniel Martin, Zakarin, Kruijswijk, Majka, Bardet és Landa együtt vágtak neki. A csoportról leszakadt Zakarin és Kruijswijk, Roglic viszont mindenkitől eltávolodott az élen és szakaszt nyert. Thomas nyerte a sprintet a második helyért, így a bónuszmásodperceknek köszönhetően két perc fölé növelte az előnyét az összetettben.

Primoz Roglic kemény munkája beért, letaszította Froome-ot a dobogóról, de holnap még egy érdekes egyenkénti időfutam vár a mezőnyre. Quintana hét percet bukott, így éppen csak bent maradt az összetett top 10-ében.

A 2018-as Tour de France 19. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: A.S.O / P.Ballet


Kövesd velünk a 2018-as Tour de France történéseit! Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/tour-2018 oldalon!

 

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet