A Pannon Cycling Team kiváló csapatmunkája és bukások jellemezték a Tour de Hongrie utolsó szakaszát.

Augusztus 19. (vasárnap): 5. szakasz, Kazincbarcika-Kazincbarcika (128 km)

Pusztító tempóban vágott neki a mezőny az utolsó szakasznak, folyamatosan 44 fölötti átlagot hajtottak a versenyzők. Matteo Belletti (Androni Giocattoli – Sidermec) fél perces előnye biztonságosnak tűnt az összetettben, sokkal inkább nyitott volt a verseny a hegyi trikóban, ahol Patryk Stosz (CCC) mögött alig egy pontos lemaradásban Valter Attilának (Pannon Cycling Team) is esélye volt a győzelemre.

Hirdetés

Ennek megfelelően a Pannon Cycling Team mintaszerűen összedolgozott. Az aggteleki emelkedőn olyan brutális tempót hajtottak, hogy alig tíz fősre morzsolták a mezőnyt. A sárga és a piros trikós azonban elöl maradt és hiába indított szép sebességgel Valter Attila, Stosz erősebbnek bizonyult nála a hajrán.

Később a Felsőnyárádi emelkedőn megismétlődött a forgatókönyv, Stosz újra legyőzte Valtert, így a lengyel viheti haza a piros trikót. A duó a lejtmenetben megpróbált ellépni, de végül a mezőny összezárt, a CCC vezetésével érkeztek a kazincbarcikai körpályára. Sajnos a lejtmenetekben történt két bukás. El kellett búcsúznunk a 3. szakasz győztesétől, Andrii Bratascsuktól és Marek Caneckytől is.

Barcikán több sikertelen próbálkozás után egy ötfős szökevénycsoport verbuválódott. Előnyük nem haladta meg a fél percet és egyikük sem volt veszélyes az összetettre.A szökést három kilométerrel a cél előtt érték utol. Ezután elég hektikusan teltek az utolsó kilométerek.

A legutolsó kanyarban történt egy újabb bukás, ennek is köszönhetően könnyedén nyerte sorozatban második szakaszát Nikodemus Holler (Bike Aid). Móricz Dániel (Kőbánya Cycling Team) lett a szakasz legjobb magyarja, nyolcadik helyen végzett. Matteo Belletti pár pozícióval később érkezett, így ő nyerte a Tour de Hongrie összetettjét és a pontverseny elsőségét is elhódította. A legjobb magyarnak járó fehér trikót is megőrizte Valter Attila (Pannon Cycling Team).

A 2018-as Tour de Hongrie 5. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Fotó: Tdh.hu

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet