A Vuelta első komolyabb hegyi befutóján Yates máris megragadta a lehetőséget, a szakaszgyőzelemért viszont a szökevények csatázhattak.

Hirdetés

Alfacar 1435 méteres csúcsán már a negyedik szakaszon magashegyi befutó várt a mezőnyre, nagy kérdés volt, hogy az élen álló Kwiatkowski meg tudja-e tartani vörös trikóját.

A rajt után rögtön pikáns, kilencfős szökevénycsoport alakult ki, akik között ott tekert (a Vuelta eddigi összes szakaszán szökő) a kiváló hegyi menő, Pierre Rolland (Team EF Education First-Drapac p/b Cannondale), a pöttyös trikós Luis Angel Mate (Cofidis) és Ben King (Dimension Data) is.

King szerepvállalása megmozgatta az esélyesek csoportját is, ugyanis a szökés négy perc fölé tudta növelni az előnyét, amivel az amerikai virtuálisan átvette a vezetést az összetettben. Az előny majdnem tíz percre rúgott még az utolsó hegy lábánál, így iparkodnia kellett a Sky-nak.

Az elmenés persze darabokra hullott a hegyen, Nikita Salnov és Ben King maradtak elöl, mögöttük nem sokkal Rolland tekert. A francia majdnem fel is ért az utolsó kilométeren a duóra, de végül be kellett, hogy értje a harmadik hellyel. King magabiztosan sprintelte le  Stalnovot, de a vörös trikóról végül lemaradt.

Hátul ugyanis folyamatosan növelték az esélyesek a tempót, de igazándiból csak a fárasztás ment, nem sokan vállalkoztak akcióra. Fabio Arunak még így is sikerült kicsit megúszni, de vissza is zárkózott a csoportra. Sokkal érdekesebb volt Simon Yates támadása, aki három kilométerrel a cél előtt lépett el a többiektől és végül komoly tíz másodperceket hozott riválisain. Az utolsó kilométereken hasonlóan tett Emanuel Buchman is, aki így hét másodpercre megközelítette Kwiatkowskit az összetettben.

A 2018-as Vuelta a Espana 4. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet