Hirdetés

Egy meglehetősen unalmas nap végén egy bukás rendezte kicsit át a Giro  sprintereinek vonatait, így a hajrá sem úgy alakult, ahogy az előző napon.

Hirdetés

A mezőny egyetlen talpon maradt japánja, Sho Hatsuyama (Nippo-Vini Fantini) egyedül szökte végig a nap meghatározó részét. Élete első háromhetesén közel hét perc volt a legnagyobb előnye a szökésben, végül 75 kilométerrel a cél előtt fogták be.

Ez elég korainak bizonyult, de a Trek és Giulio Ciccone szerette volna megtartani a kék trikót, ami érdeklődés híján sikerült is nekik. A gyors utolérés ellenére senki sem próbálkozott támadással, a mezőny fokozatosan emelte a tempót a hajráig.

A nap döntő momentuma egy értelmetlenül szűk balkanyar volt, ahol több bringás is összeakadt, így két részre szakadt a mezőny. Elöl hamar csontnyélen ment mindenki, hiszen benne volt a pakliban, hogy néhány esélyes is hátul maradt a bukásban. A váratlan helyzetben nehezen álltak össze a vonatok, kis túlzással mindenki a túlélésre hajtott. A borások hamar elfogytak az utolsó száz méterekre, Ackermann utolsó felvezetőembere idejekorán kiborított a német bajnok elől, aki így nem bírta ki a hajrát, Elia Viviani pedig könyörtelenül kihasználva a helyzetet megnyerte a szakaszt. Nem sokkal később a zsűri kizárta Vivianit az utolsó pillanatokban történt balra borítása miatt, így Gaviria örökölte meg a győzelmet, aki így át is vehette a ciklámen trikót.

Roglič megőrizte a rózsaszín trikót, ahogy a legnagyobb esélyesek is beértek vele azonos idővel, így az összetett érdemben nem változott. A Movistart viszont az ág is húzza, mivel az utolsó kilométereken, de még a 3 kilométeres hat ár előtt Carapaznak kerékpárt kellett cserélnie, így benyelt ezen a napon 43 másodpercet, szóval ismét Landa az első emberük.

A 2019-es Giro d’Italia 3. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Kövesd velünk a 2019-es Giro d’Itala történéseit a flowcycle.hu/giro-2019 oldalon.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet