Prokontinentális csapathoz méltóan, aktívan versenyzett az Androni, ami szakaszgyőzelmet és sárga trikót is ért nekik. A magyarok sem szégyenkezhetnek.

Hirdetés
Augusztus 15. (szerda): 1. szakasz, Balatonalmádi–Keszthely (154 km)

A nap szökésébe magyar versenyző is belekerült, Szatmáry András (Pannon Cycling Team) egészen 40 kilométerrel a cél előttig szerepet vállalt az elmenésben Isaac Canton Serranóval karöltve (Polartec-Kometa). Ekkortájt elfogták a szökést, a Rezi emelkedőjén az Androni 4 emberrel előreállt, és szétszakította a mezőnyt, a magyarok közül csak Karl Ádám (Magyar válogatott), Valter Attila és Dina Márton (Pannon Cycling Team) tudott az élcsoportban maradni. A sárga trikós Patrick Schelling (Team Vorarlberg Santic) szintén elkapta a spiccet.

Dina, ha már ott volt, ráment a rezi hegyi hajrára is, Patryk Stosz-szal (CCC) mentek a pontokért, végül a lengyel volt az erősebb. Keszthelyre beérve biztossá vált, hogy az élcsoportra már nem nagyon fognak felérni, 20-30 fő csatázhat majd a szakaszgyőzelemért.

Az utolsó Rezi mászásnál az Androni átadta a stafétát a CCC-nek, ahonnan Adrien Kurek el is lépett az emelkedőn, de a hajrá után utolérték a többiek. A célhoz közeledve továbbra is a CCC volt a legaktívabb, de az utolsó métereken Manuel Belletti (Androni-Giocattoli Sidermec) könnyedén nyerte a szakaszt.

Az olasz a bónuszmásodperceinek köszönhetően átvette a vezetést az összetettben is, kilenc másodperc az előnye a prológot nyerő Patrick Schellinggel szemben. A nagy tempóban kicsit szétszakadozott a csoport, Dina Márton ottmaradt az elejével, Valter Attila viszont 12, Karl Ádám pedig 57 másodperccel a győztes után érkezett.

Dina Márton egyetlen ponttal van lemaradva a hegyi trikó összetettjében vezetőhöz képest. A magyarok közül ő áll a legjobban az összetettben is, 37 másodperc hátránnyal a tizennegyedik. Lóki Bence (Kőbánya Cycling Team) sajnos az időlimit túllépése miatt nem folytathatja tovább a Tour de Hongrie-t.

A 2018-as Tour de Hongrie 1. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Fotó: Tdh.hu

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet