Sokan végső elkeseredésükben nem is jelentik a lopást, mondván, a rendőrség az esetek többségében tehetetlen. Íme egy példa, hogy ez miért is nem igaz.

Hirdetés

Ádám 10 évig használta szeretett épített Magellan Pyxis-ét, ám egyik nap, mikor indult volna haza a munkából, már csak a hűlt helyét látta a bringájának. Sajnos sokan ismerjük ezt a borzalmas érzést. Az, amit úgy gondoltunk, hogy csak mással történhet meg, ezúttal ránk zúdul, úgy érezzük megnyílt alattunk a föld, folyamatos szabadesés lesz úrrá rajtunk, és bízunk abban, hogy mindez csak egy rossz álom.

Ádám mindent megtett, amit ilyen szituációban lehet. Jelentette a lopás tényét a Rendőrségnek, akik azonban pár nap után nyom hiányában felfüggesztették az eljárást. Biztos, ami biztos, kirakott az esetről egy Facebook posztot is, hátha valaki felfigyel az elveszett bringára. A bejegyzés végét így zárta:

“Nagyon sok Brooklyn 99-t néztem, megtalállak! ;)”

Maga se gondolta volna, hogy igaza lesz, és kevesebb mint egy hét múlva újra nála lesz a bringa, de így lett. Ádám egy Facebook hirdetés formájában látta viszont újra a bringáját:

“Azonnal hívtam a rendőrséget, bementem személyesen a kapitányságra. Ott felhívtam az eladót, mint lehetséges vevő, estére egyeztettünk személyes találkozót.

A helyszínre már civil ruhás rendőrökkel érkeztem, a bicikli szerencsére ott várt. Az eladót intézkedés alá vonták, sajnos a folyamatban lévő büntetőeljárásról többet nem írhatok, pedig vannak izgalmas részletek.

Nagyon köszönöm a terézvárosi rendőrkapitányság munkáját! Kifejezetten annak a készenléti nyomozónak aki az ügyemet lelkiismeretesen és profin végigvitte.

Pár gondolat, ha esetleg Te is így járnál vagy csak szeretnéd megelőzni a bajt:
– A lakatok csak feltartják a tolvajt. Pár perc alatt bármilyen lakat átvágható, nem szabad csak ebben bízni
– Minden biciklinek van alvázszáma (mint az autóknak!). Ezt mindenképpen jegyezzétek fel! Ez lesz az első dolog amit az eljárásnál kérni fognak, sokat gyorsít a folyamatokon. (Én ezt valamiért nem tartottam fontosnak, több mint 2 órán keresztül ecseteltem a bicikli részleteit, pl alkatrészek típusait és matricák helyeit, hogy bizonyíthassam azt, hogy az enyém a bicikli)
– Ha eltűnt a bicikli azonnal tegyetek feljelentést! Feleslegesnek tűnik, de tegnap tehetetlen lettem volna a gyanúsítottal szemben, ha nem lett volna papírom az ellopásról.
– Lépjetek be az összes használt kerékpáros és egyéb adok-veszek Facebook csoportba, sose tudni! Van sok egyéb apróhirdetési oldal amit érdemes monitorozni

Ilyen, amikor egy állam igazán komolyan veszi a kerékpárlopásokat

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

1 hozzászólás

  1. Sziasztok Fejes Imre vagyok szegedről.és nekem sajnos már nem egy bringámat lopták el és csak rossz tapasztalataim vannak mivel itt szegeden a rendőrségen azt mondták forduljak az áldozatsegítő szolgálathoz a feljelentés megtétele után.
    és a 75.000 ft os biciklimet hogy pótolni tudjam 20.000 ft ot adtak hogy vegyek ujjat.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet