Pénteken egy rendőrautó karambolozott egy másik személyautóval a budapesti Ferenciek terén. Az index szúrta ki, hogy az esetről igen sokkoló videót készített egy kerékpáros futár. A felvételek alapján több tanulság is van.

Hirdetés

A Courier’s Life – Egy Futár Élete csatornán posztolt videóban egy bringás futár fejkameráján követhetjük az eseményeket. A bringás mellette párhuzamosan egy rendőrautóval tart a Petőfi Sándor utcába, de a keresztirányban beszorult autók miatt nem tudnak haladni. Mire szabad lesz az út, keresztben újra zöld a lámpa, amire a bringás még időben számít, mert benézett jobbra, azonban a rendőrautó nem, amibe már csattan is nagy sebességgel egy Toyota Prius.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az indexnek elmondta, hogy a balesetben csak a rendőrautó vezetője sérült meg könnyebben. Ez abból a szempontból meglepő, hogy az anyósülésen ülő rendőr kaphatta a közvetlenebb ütést. A lényeg nem is ez, hanem hogy vegyük komolyan a kereszteződésben ragadást! A videó szerint a rendőr volt a hibás, ami lényegében100%, hiszen a rendőr már a lényegében piroson akart tovább haladni. Azonban az sem kizárt, hogy a dolgok szerencsétlen összejátszásáról van szó, ugyanis a rendőr számára akár valamelyest takarásban is lehetett a Prius, illetve a bringás viselkedéséből (ő is elindult a rendőrrel párhuzamosan, csak a döntő pillanatban behúzta a féket) akár gondolhatta azt is, hogy szabad az út.

Persze, a közlekedés az ilyen, ha lehet, nem sejteni kell, hogy a másik helyesen cselekszik, hanem a szabályokat betartva, defenzíven kell haladni. A videós jól mondta: ilyen közel van a halál néha.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet