Napsütés, pálmafák, hó – kinek mit jelent a nyaralás, de sokunk arra gondol, hogy végre kipihenheti a dolgos hétköznapokat. Ugyan a Flowcycle közösségét nem abból a fából faragták, hogy könnyedén egy helyben maradjon a szabadsága alatt, de azért időről-időre nekünk is fontos felidézni: le lehetne ilyenkor tenni a bringát, de mi értelme lenne?

Állatkert

Fotó: Pécsi Péter / Strava

Az megvan, amikor sederintesz lefelé a Hármashatár-hegyről, jön a kanyar, előtted meg bambán néz egy vaddisznó? Az ilyen helyzetekben aligha élvezzük az állatok társaságát, de általánosságban elmondhatjuk, hogy egy bringásnak nem kell állatkertbe járnia, elég ha gyakran kimegy a szabadba. Barbaráék a képek tanúsága szerint szerencsés távolságból nézhették meg, ahogy átszalad előttük pár szarvas, míg Péterék testközelből figyelhettek meg egy fiatalabb példányt. Jöhetnek az állatos fotók máskor is, szeretjük!

Seychelles

Fotó: Goda Balázs / Strava

Többször is írtunk már arról, hogy a bringát nyaralás alatt sem szabad elfelejteni, sőt! És most nem a kifejezetten edzőtábor-jellegű aktív pihenésre gondolunk, hanem arra, amikor rájössz, hogy mennyi csodálatos látnivaló van körülötted és mennyire kézenfekvő, hogy ezeket bringával fedezd fel. Balázsék pont így tettek, amikor a Seychelle-szigetekre látogattak. A strandra vezető út csak pár kilométer, de máris egy csomó felfedeznivaló akad útközben, nem igaz?

Edzőtáborozz pálmafák és havasok között kevés pénzből

Van még hó

Fotó: Végh Bálint / Strava

A skála másik végén Bálint rövid montizása áll, aki ugyan csak 800 méterre tekert fel Németország déli részén, de mégis elég komoly hótömeggel találta szembe magát. Az Alpok vonulatai között ez egyáltalán nem ritka jelenség, és azt sejtjük, hogy itt is valami nyaralásféleségről lehetett szó.

Leaszfaltozták a HHh-t

Fotó: Zsivity Zorán / Strava

Az utóbbi években mi is tapasztaltuk, hogy lassan kezd használhatatlanná válni a Hármashatár-hegy aszfaltútja, lejtmenetben már elég keményen szorítani kell a kormányt a sok kátyú miatt. Zorán jelentése szerint nekikezdtek a foltozásnak, a kérdés csak az, hogy mennyire lesz hosszútávú az ilyen beavatkozás és valóban biztonságosabbá válik-e ettől az arra közlekedők élete?

Címlapfotó: Zilahy Tibor / Strava


Szeretnél te is bekerülni a következő összeállításunkba? Csatlakozz az egyik legdinamikusabban növekvő Strava közösségéhez! Ide kattintva kiderítheted, hogyan növelheted az esélyeidet, hogy a következő híradóba téged is beválasszunk!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet