Találtunk egy videót, ami ugyan alig csak egy perces, de tömören és lényegre törően összefoglalja mindazt, amiért a versenyzők általában nem kedvelik a kritérium versenyzést.

Hirdetés

A kritérium versenyeket gyakran szokás háztömb körüli versenyeknek is nevezni, hiszen elég biztosítani hozzá akár csak négy utca által határolt terület és már mehet is a buli. Ezeken a versenyeken általában nem a végső győzelem számít, hanem a bizonyos körönként kiírt gyorsasági részhajrákon szerzett pontok összessége.

Peák Barnabás hajt a győzelem felé a 2019-es Gemenc Nagydíj villanyfényes kritériumán / Fotó: Vanik Zoltán / Bringasport

Manapság főleg gálaversenyeknél használatos ez a formátum, Magyarországon például a Gemenc Nagydíj hagyományainak része az utolsó napon rendezett villanyfényes kritérium. Ezek a versenyek általában igazi húsdarálók, a mezőny jelentős része hamar kört kap a sorozatos kigyorsításoktól, a maradékot pedig gyakran tizedelődik az óriási tempóban bekövetkező bukásoktól.

Persze, a fenti videó elég extrém eset, de jól mintázza, hogy micsoda Armageddon válhat egy hajrából, ha kevésbé jó képességű bringások kerülnek egy csoportba. Neked mi a véleményed a kritérium versenyekről?

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet