Idén is a Félsziget Kupával indult a 2019-es amatőr országúti kerékpáros versenyszezon. Íme a verseny előzetes eredménylistája.

A közszájon gyakran csak Tihany kupaként forgó versenyt már gond nélkül nevezhetjük klasszikusnak, az elmúlt 10 évben mindig ez volt az amatőr kerékpáros sorozatok első állomása. A táv és az útvonal a kiírás szerint nem változott, az utóbbi éveknek megfelelően 9 dombos nagy kör a félszigeten (110km) + a szerpentin várt a férfi U19-es, az Elite1 és Elite2 korosztályra, míg a többi korcsoport számára arányosan kevesebb kör szerepelt a kiírásban.

Az abszolút győzelemért elég nagy volt a tülekedés az emelkedő tetején kijelölt célban. Végül Blazsó Márton (EDO Bike Team SE) lett az első, aki 2 óra 40 perc 4 másodperc alatt teljesítette a távot, ami szerény feltételezésünk szerint jóval több lehetett a 110 kilométernél – legalábbis az 53-as átlagot ilyen terepviszonyok között finoman szólva durvának tartjuk. Ez itt elég nagy hibával szerepelt, elnézést kérünk érte. A valós átlag természetesen 41,2 km/h.

Blazsó egy U17-es sráccal meccselt a győzelemért, Mészáros Bence (Willebrord Wil Vooruit) lett így a második, míg a harmadik helyen az újonnan alakult Narke Cycling Team versenyzője, Sasvári Dániel futott be két másodperc hátrányban.

A nőknél valamelyest egyértelműbb volt a verseny. Buzsáki Virág szállította új (országúti) csapata, az Epronex – BSS Oil Team első idei győzelmét. Mögötte 2-2 másodperccel később érkezett Szabó Zsófia (Health Mate Ladies Cycling Team) és Borissza Johanna (BVSC-Zugló).

A 2019-es Félsziget Kupa teljes eredménylistáját ide kattintva találjátok.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet