A franciák megunták a pedelecekkel trükközőket, így 2020-tól Európában kivételesen szigorú büntetésre számíthat az, aki náluk tuningolt e-bike-ot készít, használ, vagy ad el.

Hirdetés

Aki e-bike-ot tuningol, az akár 30 ezer eurós (~10 millió forintos) pénzbüntetést, akár egy év börtönt és 3 év jogosítvány-elvételt kockáztat. A tuningeszközök készítői sem ússzák meg: ugyanúgy 30 ezer eurós büntetést, de akár két év börtönt is kaphatnak. Franciaországban hasonló szabályozás él, mint itthon: a pedelecek maximum 25 km/h-ig segíthetik a hajtást, míg a speed pedelec kategóriánál ez a szám 45 km/h.

Az új törvények elég szigorúak, de a trükközök felderítése sem lesz egyszerű feladat. A tervek szerint a rendőrök szúrópróbaszerűen fogják ellenőrizni a gyanús kerékpárokat.

Hirdetés
ForrásBike Europe
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet