Elkezdődött a 101. Giro, van akinek horzsolásokkal, másoknak pedig változatlan ruhadarabbal.

Hirdetés

A kenyai-brit még a verseny előtti pályabejáráson nézett be egy kanyart, le is horzsolta a jobb oldalát, de azt nyilatkozta, semmi komoly nem történt.

A verseny történetében először rajtolt Európán kívülről a Giro d’Italia, így az ilyenkor szokásosnál jóval nagyobb hőséggel (30 fok ányékban) kellett megküzdeniük a versenyzőknek. A dombos, igen technikás, 9,7 kilométeres jeruzsálemi időfutamon egy specialista, a 42-ikként rajtoló Rohan Dennis (BMC Racing Team) hajtott először igazán ígéretes időt. Ezután teltek-múltak az órák, és Dennist csak nem akarta megverni senki.

Sorra jöttek az esélyesek, de senki nem tudta megverni Dennis-t, egészen a világbajnok, és egyben a tavalyi Giro győztese, Tom Dumoulin startjáig. A holland utolsóként rajtolva, elképesztőt repesztve két másodperccel megverte a BMC versenyzőjét, így elsőként húzhatja magára a Maglia rosát.

Dumoulinhez képest az esélyesek közül Simon Yates (Mitchelton-Scott) hajtotta a legjobb időt, de ő is 20 másodpercet kapott a hollandtól. Domenico Pozzovivo (Bahrain Merida) is befért a top tízbe, ő 27 másodperc hátrányban várhatja a további szakaszokat. Pinot (Groupama – FDJ) is lőtávolban maradt, neki 33 másodpercet osztott ki Dumoulin. Chris Froome (Team Sky) magához képest némileg alul teljesített, 37 másodperces különbségével a legnagyobb esélyesek közül ő szenvedte el a legnagyobb vereséget. A fiatal Migel Angel Lopez lett a nap legnagyobb vesztese, közel egy perces hátránnyal futhat neki a további izraeli szakaszoknak. Fabio Aru helyzete se a legrózsásabb a maga 50 másodpercével.

Az első fehér trikót a Quick-Step Floors német versenyzője, Maximilian Schachmann viselheti majd, míg a ponttrikó Dennisen lesz, de ott is Dumoulin vezet.

A 2018-as Giro d’Italia 1. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: Wielerman

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet