Ha két bejglikóma és az ünnepek közé valamilyen programra vágynál, akkor ne keresd tovább, mi találtunk neked egyet!

December 29-én rendezik a magyar cyclocross kupa idei utolsó állomását. Ez még talán nem is lenne olyan nagy szám, de a helyszín a Budaörsi repülőtér lesz, a gépek a versenyzők és a kilátogatók feje fölött fognak elzúgni. Ha nem tudod, mi az a cyclocross, olvasd el az alábbi cikket és utána térj vissza ide, ugyanis a szervezők sok más érdekességgel is készülnek. Íme 5 nyomós érv a BÚÉK Merida Cyclocross gála mellett.

Hirdetés

Templomok közötti szaladgálásnak indult, ma tömegsport rendezvény

  1. Friss levegő, ideális családi program

Ha nem kell sokat utazni a rokonokhoz, az ünnepek alatt eléggé be tud punnyadni az ember, így egy szabadtéri program ideális lehet a lustaság legyőzésére. A cyclocross látványos, folyamatos test-test elleni akciókat bemutató sportág, ahol a versenyzőknek nem csak egymás ellen, hanem az akadályokkal és a sárral is meg kell küzdeniük.

Ha hozol magaddal 11 év alatti gyereket, neki való pályán akár ki is próbálhatja a cyclocross küzdelmeit. A pályán egész nap tekerhetnek, ügyeskedhetnek, kipróbálhatják a különböző akadályokat. Ne feledd, a verseny számukra teljesen ingyenes! A gálát is szervező Superior MTB Team csapatvezetői segítenek a kezdeti lépésekben.

  1. Különleges helyszín!

Nem gyakran fordul elő, hogy egy repülőtéren rendezzenek kerékpárversenyt. A Budaörsi repülőtér Magyarország legrégebbi egykori nemzetközi repülőtere. A hangárok sajnos zárva lesznek, így nem lehet majd megnézni azokat a ritka gépeket, amiket rejtenek, de az igazán elszántak akár befizethetnek egy sétarepülésre is. A műemléki védelem alatt álló főépületben ráadásul nem csak a verseny központja lesz, hanem egy jótékonysági fotós kiállítás is.

  1. Rég versenyeztél? Itt a legjobb alkalom visszatérni!

A cyclocross gála terepe teljesen sík, így ha régen nem versenyeztél, talán a legjobb alkalom, hogy egy kicsit visszatérj. Persze, ahogy az egy igazi cyclocross versenyhez illik, lesznek mesterséges akadályok, híd, kamionplató, és nemzetközi versenyeken is ritka csigapálya rész is. Ha teljesen lazára vennéd a dolgot, öltözz be valamilyen jelmezbe. A legviccesebb kinézetű bringásokat Merida ajándékokkal jutalmazzák a szervezők.

  1. Profikkal találkozhatsz és versenyezhetsz

A versenyen minden bizonnyal rajthoz áll londoni olimpikonunk, a montis világkupa rövid számában idén harmadik helyet szerző Benkó Barbara, aki a cyclocross műfaj nyolcszoros magyar bajnoka. Természetesen rajthoz áll a Superior Team edzője, Búr Zsolt is, aki az elmúlt három év cyclocross magyar bajnoka.

  1. Jótékonysági fotókiállítás

Ahogy fentebb említettük, a reptér főépületében korábbi versenyeken készült képekből fotókiállítást láthatsz majd, amikre adomány pénzérmékkel szavazhatsz majd. A nap végén lemérik az adományok súlyát és a legjobbak meridás és superioros ajándékokat kapnak. A befolyt pénzösszegeket Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány számára ajánlják fel a szervezők.

Tehát, röviden a legfontosabbak:

Mikor? – 2018. december 29. 9 órától

Hol? – Budaörsi Repülőtér

A részletes versenykiírást ide kattintva olvashatod.

Enni-inni a főépületben található Checkpoint Clubban és a Lakatos Műhely Foodtruckjánál lehet majd. A központi épület külső részén lesz ingyenes parkolási lehetőség. A bringáknak bringatartót biztosítanak a szervezők.

Ugye ott leszel?

A cikket a Merida támogatta.

Hirdetés
Itt olyan írásokat olvashatsz, amelyek a Flowcycle többi cikkeihez hasonlóan érdekesek és hasznosak, de elkészítésüket egy külső cég támogatta.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet