A szökés ugyan váratlanul sokáig kitartott, de nem tudta megakadályozni a mezőnyhajrát, amit ismét Arnaud Démare (FDJ) nyert meg, negyedik szakaszát behúzva a Girón.  

Hirdetés

Megannyi nehéz nap után kedden végre egy egyszerűnek kinéző szakasz várt a Giro mezőnyére. A Porto Sant’Elpidio és Rimini közti 182 kilométeren csak néhány kisebb emelkedő nehezítette a versenyzők dolgát, ráadásul az utóbbi pár szakasz rémes időjárást követően a nap is kisütött, borítékolható volt a mezőnyhajrá. 

Ennek megfelelően nem tápláltak vérmes reményt a nap szökevényei sem, a kontinentális sorok versenyzői mellett csak Sander Armée (Lotto Soudal) próbálkozott elmenéssel. Előnyük 4 perc fölé nem nagyon nőtt, hátul a sprintben érdekelt csapatok (UAE, FDJ, Bora) szépen forogtak a mezőny élén. 

A Lotto versenyzője azért szépen megdolgoztatta az üldözőket, 25 kilométerrel a vége előtt még két perc fölött volt az előnye és csak 7 kilométeren belül fogták meg. A belga hősies küzdelmének Elia Viviani (Cofidis) látta kárát, az olasz sprinter a szakasz utolsó negyedében egy motoros miatt bukott és a nagy rohanásban ugyan felért, de a felzárkózás sokat kivett belőle.

A hajrában aztán az eddigi sprintekben megszokott módon zajlottak a dolgok, az FDJ tökéletesen vezette fel a hajrát Démare-nak, a francia sprinter pedig megint nem hibázott és a tegnapi győztes Peter Sagan (Bora) és Alvaro Hodeg (Deceuninck-Quick-Step) előtt nyerte a szakaszt.

Az összetett élmezőnyében nem történt változás, továbbra is Joao Almeida vezet és a mezőnyben megérkező Valter Attila is megtartotta helyét a legjobb harmincban. Holnap már nehezebb nap vár a mezőnyre, de a meredek dombok között inkább a szökés, mint az esélyesek csatája várható.

A 2020-as Giro d’Italia 11. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: RCS Sport

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet