Hiába szerepelt egy 900 méteres hegy is az útvonalban, a gyorslábúak hajrázhattak a győzelemért.

Hirdetés

Sergey Firsanov (Gazprom) és Marco Marcato vállalták be a 229 kilométeres maratoni etapot a mezőny előtt. Hozzájuk még az a Mirco Maestri (Bardiani CSF) csatlakozott, aki végül a nap utolsó kilométerein faképnél hagyta őket. A 26 éves Maestri hét kilométert tekert egyedül, mire hat kilométerrel a cél előtt a mezőny utolérte.

Kezdődhetett a hajrá, amelyre óriási tempóban érkeztek a sprintben érdekelt csapatok. Rengeteget ment elöl iszonyatos tempóban a Bora – Hansgrohe, azonban a legjobb munkát ezúttal is a Quick – Step Floors végezte, Gaviria magabiztosan nyerte meg a szakaszt. Andre Greipel csak a nyolcadik lett, és várhatóan holnap áll utoljára rajthoz az idei Giro d’Italián.

Az összetettben érdekeltek azonos idővel érkeztek, így Dumoulin megtartotta a rózsaszín trikót. Geraint Thomas (Team Sky) vesszőfutása azonban folytatódott, fél perc hátránnyal zárta a szakaszt. Bob Jungels maradt fehérben, a kéket viszont átvette Omar Fraile (Dimension Data), miután egy hegyi hajrában lesprintelte Polanc-ot.

A 2017-es Giro d’Italia 12. szakaszának videós összefoglalója:

A 100. Giro d’Italia 12. szakaszának végeredménye:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet