Persze, ezt el is várhattuk a záró időfutam előtti utolsó mezőny szakaszon, de összességében elképesztő csatát láthattunk a 20. szakaszon.

Hirdetés

Dylan Teuns, Tom-Jelte Slagter, Matthieu Ladagnous, Dries Devenyns, Maxim Belkov és Filipo Pozzato szöktek el a nap elején, de talán ők maguk sem gondolták komolyan, hogy bármi esélyük lehet a 190 kilométeren. Túl kiélezett a küzdelem az összetettben ahhoz. Fontos szolgálati közlemény, hogy a tavalyi Girón sokáig rózsaszínben tekerő holland Steven Kruijswijk (LottoNL Jumbo) nem állt rajthoz a mai napon gyomorrontás miatt.

Nem is termett a szökevényeknek sok babér. A Katusha már a Monte Grappán kicsontozta a rózsaszín trikós csoportját, alig néhányan maradtak csak, akik bírták tartani a tempót. Még Tom Dumoulin is meg-megúszott, de tartotta magát.

Az orosz csapat természetesen Ilnur Zakarin támadását készítette elő, ami meg is történt 75 kilométerrel a cél előtt, azonban ezt az akciót hamar szerelte Quintana és a megmaradt esélyesekből álló csoport.

Az első igazán komoly akció ismét Zakarintól érkezett már az utolsó komoly hegyen (Foza) 22 kilométerrel a cél előtt. Az orosszal Domenico Pozzovivo (Ag2r) ment, akik ketten egészen tisztességes előnyt harcoltak ki.

Nem sokkal később Quintana is ellépett Nibalival. Zakarinéknak ekkor már közel 15 másodperc előnyük volt, Nibaliék azonban folyamatosan alig néhány másodpercc előnnyel küzdöttek a Dumoulin vezette csoport előtt. Az akciót már majdnem befogták, amikor friss erőként felzárkózott Thibaut Pinot (FDJ). A francia pont elég volt arra, hogy a közelgő lejtmentben felzárkózhassanak Zakarinékra és így öten már biztonságosan kiharcoljanak egy értékelhető előnyt.

Végül Pinot le is durrantotta a szakaszt Zakarin és Nibali előtt. Dumoulin, Yates, Mollema, Jungels 15 másodperc hátrányban érkeztek.

Videón a 2017-es Giro d’Italia 20. szakasza:

Pinot újra felküzdötte magát a dobogóra, Dumoulin pedig már közel egy perc hátrányban van. Hogy mi lesz holnap a 39 kilométeres időfutamon? Mondjátok meg ti…

A 100. Giro d’Italia 20. szakaszának végeredménye és az összetett állása (General gombra kattintva):

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet