Hirdetés

Ha létezik olyan szakasz, ami úgy zajlik le, ahogy a nagy könyvben meg van írva, az a 10. lett volna, ha csak nem történik egy csúnya bukás az utolsó kilométereken, ami átrendezi a felvezetővonatok sorait.

Hirdetés

A tükörsima etapon két teljesen veszélytelen versenyző támadott a rajtnál, a nagy csapatok meg – mintegy tüntetőleg – azonnal szétterültek az úton jelezve, hogy ma itt a tegnapi pihenőnap ellenére sem lesz túl nagy menés. A harmadik napot végig szökő Sho Hatsuyama (Nippo Vini Fantini Faizanè) és a modenai születésű Luca Covili (Bardiani – CSF) néhány percnyi előnyben tekerte végig a napot a mezőny előtt, de hajszálnyi reményük sem volt a hazaérésre.

Harminc kilométerrel a cél előtt befogták őket és innentől főként a sprinterek csapatai vették át az irányítást. Ugyan a veterán Francesco Ventoso (CCC Team) megpróbálkozott egy sunyi, elgurulós szökéssel, ahogy azt Lukas Pöstlberger tette 2017-ben, de az utolsó kilométeren őt is befogták. Ekkor történt egy nagyobb bukás, amit a ciklámen trikós Pascal Ackermann (Bora – hansgrohe) okozott. A német bajnok ráfutott az előtte lévő kerekére és fél tucatnyian a földre kerültek. Elég komolyan megsérült a 2018-as Tour de Hongrie 2. szakaszának győztese, Matteo Moschetti (Trek – Segafredo). Az olasz percekig ápolták, végül, ha utolsó helyen is, de begurult a célba. Folytatása erősen kérdéses. Friss: Moschettinek kiugrott a válla, így nem kiszállt az Olasz Körversenyből.

Elöl viszont nem sok idő volt gondolkodni, hiszen alig 1000 méter maradt hátra a célig. Arnaud Démare (Groupama – FDJ) kapta talán a legjobb felvezetést, és az oldalszélnek megfelelő oldalon tudott nyitni. A francia hosszút hajrázott, de végül senki nem tudta belökni elé a kerékpárt és megnyerte a szakasz Elia Viviani (Deceuninck – Quick Step) előtt. A Bora a nagy felbolydulásban még egy felvezetőemberrel, Rüdiger Seliggel is befért a harmadik helyre.

Az összetettben nem történt változás, Valerio Conti (UAE Team Emirates) őrzi a rózsaszín trikót.

A Sky már Ineos néven fut, de még mindig Pinarello bringákkal versenyeznek. Lesd meg a csapatszínekben pompázó bringákat ide kattintva (x).

A 2019-es Giro d’Italia 10. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Kövesd velünk a 2019-es Giro d’Itala történéseit a flowcycle.hu/giro-2019 oldalon.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet