Hirdetés

Óriási taktikai harc folyt a Giro utolsó előtti szakaszán, az összetett gyakorlatilag eldőlt.

 

Hirdetés

Három 1500 méternél magasabb hegy várt a Giro mezőnyére az utolsó hegyi szakaszon. Bő négyezer méter szintkülönbség, és 40 másodperc az első két helyezett között az összetettben. Borítékolható volt az izgalmas csata.

Volt elöl egy szökés is természetesen, nem is kicsit. Közel harminc kerekes került elmenésbe, közülük Mikel Nieve 30 kilométerrel a cél előtt lehagyta maradék szökevénytársait és végül születésnapján szóló győzelmet aratott. A Mitchelton-Scott padlóra került a 19. szakaszon, de összességében nem lehetnek szomorúak: ötödik szakaszgyőzelmüket aratták a 2018-as Giro d’Italián.

A főmezőnyt javarészt a Team Sky vezette, míg az utolsó előtti hegyen át nem vette a kezdeményezést az Astana. A nagy tempóban a 19. napon éppen dobogóra felkapaszkodó Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) szállt el véglegesen, talán még a top 10-ből is kiesik a nap végére. Az utolsó, 2000 méteres Cervinia emelkedőjén a Movistar kezdett el gyilkos tempót diktálni. Innentől kezdve két meccs zajlott. Carapaz és Lopez a dobogóért és a fehér trikóért harcoltak egymás ellen, Froome és Dumoulin pedig a rózsaszínért és a Giro végső trófeájáért. Dumoulin féltucatszor bekínálta Froome-ot, de hetedik alkalommal már saját kardjába dőlt és kilométerekbe telt, mire egyáltalán vissza tudott zárkózni a többiekre.

A holland mindent megpróbált, de végül Chris Froome megőrizte a rózsaszín trikót. Már csak be kell tekernie rómába az utolsó szakaszon, hogy elhozza a verseny történetének első brit sikerét. Carapaz nem bírt Lopezzel, valószínűleg az Astana menőjéé lesz a harmadik hely.

A 2018-as Giro d’Italia 20. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

A Pinarello kerékpárok hivatalos forgalmazója a Biondo Bike (X).


Kövesd velünk a 101. Giro d’Italia történéseit! Mentsd el flowcycle.hu/giro-2018 oldalt és nem maradsz le a legfrissebb infókról!

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet