Bizony nem, de azért ismét gazdát cserélt a rózsaszín trikó.

Hirdetés

Olbia és Tortolì között 221 kilométer várt a karavánra az Olasz Körverseny második napján. A szintrajzot nézve akár újabb szökevénycsoport hazaérésre is számíthattak a bátrabbak, azonban az első szakaszon történtek után a mezőny éberebb volt mint valaha.

Daniel Teklehaimanot (Dimension Data), Lukasz Owsian (CCC Sprandi Polkowice), Ilia Koshevoy (Wilier Triestina), Evgeny Shalunov (Gazprom – Rusvelo) és Simone Andreetta (Bardiani CSF) azért tisztességgel bevállalta a napot. Habár a mezőny rövid pórázon tartotta őket a tegnapi fiaskó után és a szél is egész erősen fújt Szardínia szigetén, összességében elég alacsony volt a tempó a nap nagy részében, így bátran küzdhettek a hegyi trikóért a szökevények. A kék mezt végül megannyi támadás után Teklehaimanot vette át, aki éppen csak felért a mezőny előtt a Genna Silania 1000 méteres csúcsára.

Onnan hosszú és veszélyes lejtmenet következett. Egy tiszavirág életű szökést leszámítva a Bahrain-Merida vezette lefelé a sort. A mezőny gond nélkül leért, a bajok ismét az utolsó kilométerekre maradtak. Zakarin 7 kilométerrel a cél előtt defektet kapott, de visszaért a mezőnyre, köszönhetően annak, hogy a teljes csapat megállt neki segíteni a felzárkózásban. Az orosz végül 20 másodpercet kapott a győztestől, mert újra megszakadt a sor.

A sprintet remek helyről indította mind André Greipel (Lotto-Soudal), mind Caleb Ewan (Orica-Scott), azonban az ausztrál kilépett a pedáljából, így a gorilla megállíthatatlanul robogott a cél felé és bezsebelte pályafutása 140. profi, 7. Giro d’Italia szakaszgyőzelmét. Greipel ezzel életében először átvette a vezetést az Olasz Körverseny összetettjében is, hiszen Pöstlberger a top 10-en kívül érkezett, így a német fog a 3. szakaszon rózsaszínben tekerni.

A második az évek óta csak tengődő olasz sprinter, Roberto Ferrari (UAE Team Emirates), míg a harmadik Jasper Stuxven (Trek Segafredo) lett. A favoritok (kivéve Zakarint) a győztessel azonos idővel értek célba, Geraint Thomas még a top 10-be is befért.

Videón a 2017-es Giro 2. szakaszának csúcspillanatai:

A 100. Giro d’Italia 2. szakaszának végeredménye:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet