A 2017-es Giro leghosszabb időfutamán ez az időkülönbség az, amit sokaknak emészteniük kell még egy darabig. Talán még a milánói célban is?

Hirdetés

Tom Dumoulin (Team Sunweb) nem rég még rendesen bealtatta a közönséget és az ellenfeleit nyilatkozataival, most viszont olyan időt ment az időfutamon, amit minden vetélytársának nehéz lesz megemésztenie.

A holland 50 perc 37 másodperc alatt tette meg a dombokkal tarkított 39 kilométeres pályát, amivel még Geraint Thomas-ra (Team Sky) is közel egy percet vert. A brit volt egyébként az egyetlen a szakaszon, aki kevesebb, mint egy percet kapott Dumoulintől.

Sokan még Vasil Kiryienkában (Team Sky) bíztak, mint lehetséges szakaszgyőztesben, de az utolsó kanyarban elesett. Ideje azonban valószínűleg így sem lett volna elég Dumoulinnel szemben.

A rózsaszín trikóban tekerő Nairo Quintana (Movistar Team) a vártnál is többet, közel három percet kapott, így 2 perc 23 másodperces hátrányba kerül Dumoulin mögött az összetettben. A kolumbiainak ráadásul volt egy necces pillanata is, amikor elmért egy jobb kanyart és át kellett ugratnia egy útszegélyen.

Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) egészen elfogadható időt ment. A kanyarokban sokat kockáztatva az ötödik helyen zárt, de ezzel csak összetettbeli ötödik helyét tudta megerősíteni, Dumoulintől ő is kapott több, mint két percet.

Bauke Mollema (Trek Segafredo) fellépett az összetett dobogójára, de ő is megkapta a maga két és fél percét és csupán két másodperccel vezet a mai napon rosszabbul teljesítő Thibaut Pinot (FDJ) előtt. Pinot a 19. lett 2 perc 42 másodperces hátrányban.

Igazából lehet még egy darabig matekozni, de ezen a szakaszon az erő győzött (nem volt se eső, se esés, se technikai probléma), hiszen Dumoulin már bizonyította, hogy a hegyi szakaszokon is számolni kell vele. Izgalmas 10 nap elé nézünk.

A 100. Giro d’Italia 10. szakaszának videós összefoglalója:

A 2017-es Giro d’Italia 10. szakaszának végeredménye:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet