Klasszikus értelemben harmadjára ért haza egy kisebb szökevénycsoport a Girón, pedig még csak a nyolcadik szakasznál járunk.

Hirdetés

Molfetta és Peschici között 189 kilométert kellett megtennie ma a mezőnynek. Az ártatlannak tűnő szakasz első órájában 50-es átlagot repesztett a mezőny, mivel 40 kilométerig senkit sem engedtek el. Végül egy jó nagy, közel húsz fős csoport alakult ki, azonban közülük csak az igazán nagy nevek csatázhattak a győzelemért.

Luis León Sanchez (Astana), Giovanni Visconti (Bahrain Merida), Valerio Conti (UAE Team Emirates), Gorka Izagirre (Movistar Team) és Gregor Mühlberger (Bora Hansgrohe) emelkedett ki a nagy csoportból. Az elmenés az utolsó tíz kilométeren folyamatosan lószolgatta egymást, amibe Mühlberger belefáradt, Conti pedig az egyik utolsó kanyart mérte el csúnyán. Végül Izagirre erőből lépett el a befutó emelkedőjén a többiektől, aki pályafutása első háromhetes szakaszgyőzelmét ünnepelhette.

A mezőnyben Mikel Landa (Team Sky) volt az egyetlen, aki megpróbált ellépni a többiekről a Coppa del Fomarón. A spanyol váratlan akciója akár be is jöhetett volna, hiszen 15-20 másodpercre ellépett a mezőnytől (senki nem próbált felugrani rá), azonban a FDJ egyszer csak fogta magát, előre állt három emberrel, és utol is érték Landát.

Így az összetettben semmi nem változott, Bob Jungels lesz rózsaszínben a holnapi napon is, ahol az 1665 méteres Bolckhauson lesz a befutó.

A 100. Giro d’Italia 8. szakaszának videós összefoglalója:

A 2017-es Giro d’Italia 8. szakaszának végeredménye:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet