Hirdetés

Valódi transzferszakaszt láthattunk a Giro d’Italia 18. napján, aztán a végén egészen bámulatos győzelem született.

Hirdetés

A Valdaora és Santa Maria di Sala közötti 222 kilométeren hosszú lejtmenet és sík rész, illetve – az etap közepén – egy negyedik kategóriás emelkedő teljesítése várt a bringásokra. Háromfős boly tekert el a mezőnytől mintegy 170 kilométerrel a cél előtt, a Nippo-Vini Fantini 25 éves olasz versenyzője mellett a német Nico Denz (AG2R La Mondiale) és az olasz Mirco Maestri (Bardiani-CSF) volt a szökevénycsoport tagja.

A mezőny az utolsó tíz kilométeren ledolgozta hátrányát, a hajrában Denzet és Maestrit be is fogta, a végsőkig kitartó Cima azonban egy kerékkel megelőzte a sprintereket, köztük a dühösen a kormányára csapó német Pascal Ackermannt. A német azért nem lehet teljesen boldogtalan, ugyanis rommá kötözve végigszenvedte a hegyeket, és mivel Démare csak nyolcadik lett, újra magára ölthette a ciklámen trikót. Cima egyébként pályafutása első szakaszsikerét ünnepelhette háromhetes körversenyen.

Az összetett élcsoportjának tagjai gond nélkül beértek a mezőnnyel, így az ecuadori Richard Carapaz változatlan előnnyel viseli a rózsaszín trikót.

Pénteken a Treviso és San Martino di Castrozza közötti 151 kilométeres, hegyi befutóval záruló szakasz vár a mezőnyre, amely összesen 3578.8 kilométert tesz meg a vasárnapi, veronai befutóig.

A Sky már Ineos néven fut, de még mindig Pinarello bringákkal versenyeznek. Lesd meg a csapatszínekben pompázó bringákat ide kattintva (x).

A 2019-es Giro d’Italia 18. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Kövesd velünk a 2019-es Giro d’Itala történéseit a flowcycle.hu/giro-2019 oldalon.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet