Az olasz szervezők szerint minden idők egyik legjobb Nagy Rajtját rendezte meg Magyarország

Hirdetés

Ma a Kaposvár-Balatonfüred szakasszal zárult a Giro d’Italia Nagy Rajtja, az olasz kerékpáros körverseny keddtől Szicíliában folytatódik. Az emlékezetes három nap során Budapesten, a Dunakanyar, illetve a Dunántúl útjai mentén összesen több mint negyedmillióan szurkoltak a versenyzőknek, köztük a három magyar indulónak. Az összetettben 40. helyen álló Valter Attila sportolótársai nevében köszönte meg a szurkolóknak az elmúlt három napot. Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a világszínvonalú rendezést és szurkolást, Óberling József rendőr ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője pedig a sikeresen lebonyolított rendőri biztosítást értékelte.

A legendás kerékpáros körverseny nyitószakaszait, a Grande Partenzát, azaz a Nagy Rajtot péntektől-vasárnapig Magyarországon rendezték; a Budapest-Visegrád és a mai, Kaposvár-Balatonfüred etapok mellett szombaton a budapesti egyéni időfutamon mérette meg magát a mezőny. A Giro d’Italia május 10-én Szicíliában, az Avola-Etna-Nicolosi hegyi szakasszal folytatódik.

Óriási élmény, amiben a három nap során részünk volt. Folyamatosan libabőrös vagyok, ezt a szenzációs hangulatot egyszerűen nem lehet megszokni. A sportolótársaktól és a rendezőktől folyamatosan csak azt hallom, hogy az utóbbi évek legjobb Nagy Rajtját veszünk részt, és ezt szívből köszönöm mindenkinek. Hajrá magyarok!” – üzente még a kaposvári rajt előtt Valter Attila, az FDJ-Groupama versenyzője, aki összetettben az 40. helyről várja a keddi folytatást.

Az elmúlt három nap során életre szóló élményekkel gazdagodtunk, és az ország mind rendezésből, mind szurkolásból jelesre vizsgázott. „A verseny a legszebb álmainkat is felülmúlta, legalább negyedmillió ember biztatta a mezőnyt a versenyútvonalak mentén, mindenhol szenzációs hangulat uralkodott. Az olasz szervezők minden várakozását felülmúlta a hangulat, az egyik csapat azt nyilatkozta, hogy igazából nem értették, miért kell Magyarországra hozni a Nagy Rajtot, de egészen elképedtek attól a végtelen szeretettől és lelkesedéstől, amit itt tapasztaltak. Ez a verseny biztos, hogy emelte hazánk megbecsülését a világban. A siker közös, emögött a verseny mögött végre egy igazi nemzeti összefogás alakult ki. Ezúton én is köszönöm mindenkinek; a szervezőknek, a budapesti és a vidéki önkormányzatoknak, a rendőrségnek, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek, az önkénteseinknek, a szurkolóknak és a lakosságnak!” – nyilatkozta Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Óberling József rendőr ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője a zavartalanul lebonyolított rendőri biztosítást értékelte. „Büszke vagyok a rendvédelmi szervek, a partnereink, illetve az Országos Polgárőr Szövetség áldozatos munkájára. Az olasz szervezők szerint minden idők egyik legjobb Nagy Rajtját rendeztük meg. Minden tekintetben lenyűgöző volt a rendezvény, külön kiemelném, hogy példaértékű volt a szurkolók és a nézők fegyelmezettsége” – mondta el Óberling József.

A magyar szurkolókat és a szenzációs hangulatot emelte ki Mauro Vegni, a Giro d’Italia igazgatója: „Szeretnék köszönetet mondani Magyarországnak, a kormánynak, a lakosságnak, a szurkolóknak és természetesen a Nagy Rajt helyi szervezőbizottságának. Igazi siker volt az elmúlt három nap, ennél melegebb fogadtatásban nem is részesülhetett volna a verseny. Ezzel a Nagy Rajttal a magyarok bebizonyították a világnak, hogy helyük van a nemzetközi kerékpáros közösségben. Köszönjük Magyarországnak!” – mondta Mauro Vegni.

A Giro d’Italia tehát május 10-én, kedden folytatódik és május 29-én, Veronában ér véget. Szurkoljunk továbbra is a magyar versenyzőknek! További információk a 105. Giro d’Italiáról: www.giroditalia.it

.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet