Karácsony Gergely az új koronavírus-fertőzés elleni védekezés érdekében meghozott intézkedéseket jelentett be. Hétfőtől bezárnak az óvodák és az állatkertek Budapesten, valamint megtiltják az első ajtón való fel- és leszállást a tömegközlekedési eszközökön. A Bubi szinte ingyenes lesz.

Hirdetés

Utóbbi intézkedést azért hozza a főváros, hogy a kialakult rendkívüli helyzetben minél inkább tehermentesíteni tudják a tömegközlekedést, amelynek járatsűrűségét egyelőre tartják. A 100 forintos jelképes kölcsönzési díjat csupán adóügyi szempontokból kérik el. Amint további információkkal rendelkezünk, frissítjük a cikket.

Friss: felkerültek a Bubi weboldalára az új díjszabási feltételek. Ennek keretében 100 forintba kerül a 30 napos bérlet, amivel maximum 30 percet bringázhatunk ingyen, de ha fél órán belül bringát cserélünk, újraindul a 30 perc. Újdonság, hogy személyes jelenlét nélkül is lehet regisztrálni a rendszerbe. Ide kattintva érheted el a teljes tájékoztatót.2020. március 16-ától 100 forintért vásárolhatnak 30 napos hozzáférést. A járványveszély idejére bevezetett új termékhez nem tartozik 30 percen túli kerékpározásra felhasználható keret. A bringákat minden egyes alkalommal az első 30 percben díjmentesen lehet használni. 30 percen túli folyamatos biciklizés esetén külön használati díjat is kell fizetni, melynek összege a túlhasználat idejétől függően fokozatosan emelkedik. Pilotjelleggel elindul az online regisztráció és szerződéskötés lehetősége is, vagyis a felhasználóknak nem szükséges személyes ügyintézés a közbringarendszer igénybevételéhez.

Korábban a Magyar Kerékpárosklub is azt javasolta az embereknek, hogy a fertőzés elkerülése érdekében minél többen bringázzunk.

Kerékpározásra biztatnak a tömegben terjedő koronavírus elkerülésére

Hirdetés
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet