Mindenki találkozott már azzal a kifogással a kerékpáros bukósisak-viseléssel szemben, hogy tönkreteszi a frizurát. Lelapult? Enyhén kócos? Antenna? Nézzük, mit lehet ez ellen tenni!

  1. Tipp

Talán nem meglepő, hogy elsőként valamilyen hajspray, avagy hajlakk használatát említik, ami segíthet megtartani a haj formáját és dús állapotát. Egyesek ezt a táskájukban is magukkal hordják, ha később még szükség lenne rá. Máskülönben hajlakkból különféle erősségű spray-ket is lehet vásárolni, van amelyik enyhébb, van amelyik erősebb hatást kelt. Sőt, ma már bio hajlakkok is léteznek.

Hirdetés

  1. Tipp

A hosszabb haj ilyenkor meglehet, hogy nehezebben kezelhető, de egy erős hajfonat megoldást nyújthat. Lehet ez akár hármas, vagy négyes fonat, esetleg halszálka fonás, de még oldal- vagy lófarokfonat is, ez rád van bízva. Ha levetted a sisakot elég egy apró igazítás és már tovább is lehet állni.

  1. Tipp

Rövidebb haj esetén talán könnyebb az ember dolga, hiszen van, aki csak beletúr a hajába, elvégez egy-két simítást és készen is van. Ha azonban se ez, sem a fonás, sem a copf nem segít, avagy nem jöhet szóba, akkor a hajpánt, vagy egy szélesebb homlokpánt megoldást nyújthat arra, hogy a haj ne csússzon az ember arcába.

  1. Tipp

Visszatérve a hosszú hajra, copf vagy fonás helyett választhatunk kontyot is, ami a sisak alatt pont elfér. Elegáns és könnyen kivitelezhető, valahogy így:

Fotó: Pinterest
  1. Tipp

Ha még így sem vagyunk biztosak abban, hogy nem fog külön életét élni a hajkoronánk utunk során, akkor hasznos lehet magunkkal vinni olyan fodrászkellékeket, mint a fésű, a hajgumi, a hajvasaló, vagy a hajspray.

 

Neked is van egy jó tipped? Oszd meg velünk, ha szeretnéd! 🙂

Hirdetés
ForrásWelovecycling

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet