Nem tétlenkedik az A.S.O. a napokban, hiszen azután, hogy elárulták, honnan rajtol a 2021-es Tour de France, a 2020-as Vuelta startjára is fény derült.

Hirdetés

Végre a világ kerékpáros fővárosába viszik a Tour de France-t!

A 75. Spanyol Körverseny 410 kilométert tölt majd Hollandiában, ami egészen nagy szám a külföldi GT-rajtok tekintetében. A pontos rajt Utrechtben lesz, amely ezzel az első olyan várossá vált, ami már mindhárom Grand Tour startját megrendezhette, hisz 2010-ben a Giro, 2015-ben pedig a Tour indult innen. Az első nap egy egy 23 kilométeres csapatidőfutamot rendeznek, majd ’s-Hertogenbosch és Zuiderwaterlinie között 183 km-es etappal folytatódik a verseny. Az utolsó holland nap érdekessége, hogy Bredából indulnak majd 194 kilométer megtételét követően ugyanoda érkeznek vissza a versenyzők.

A bejelentéssel egyre kevesebb opció maradt nyitva a lehetséges budapesti Grand Tour rajt előtt, hiszen 2020-ban Nizzából indul a Tour, így egyedül a 2020-as Giro rajt maradt kérdéses, amire Budapest mellett Wales és Marseille is pályázik. 2021-ben Szicília tűnik esélyesnek a Girónál, a Tour rajtját Koppenhágában rendezik, míg a Vuelta esetében pedig Yorkshire-ről pletykálnak.

Címlapfotó: Unipublic

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet