Manapság, ha elindulsz valahová, elég nagy valószínűséggel használsz valamilyen navigációs alkalmazást. Még akkor is, ha ismered az utat, hiszen ezek az alkalmazások elég nagy megbízhatósággal a lehető leggyorsabb utazási útvonalakat tervezi nekünk. Addig, amíg valaki meg nem hekkeli a rendszert…

Hirdetés

Nem kell komoly dolgokra, heteken át, éjszakákba nyúló kódolásra és illegális manőverekre gondolni. Simon Weckert berlini művész egyszerűen fogott 99 okostelefont, megnyitotta rajtuk a Google Mapset és egy kis városi kirándulásra indult velük.

Az eredmény önmagáért beszél: a térképen azonnal sötétpirossá váltak azok a helyek, amerre Weckert járt a kis kocsival, így felhívva a figyelmet arra, hogy mennyire sérülékenyek ezek a rendszerek. Ugyan a videóban szereplő helyszíneken nem vagyunk ismerősek, de azért vicces, hogy ezzel a performansszal milyen kihalttá változtatta ezeket a környékeket a művész.

Hirdetés
VIAVitézy Dávid - Facebook
ForrásSimon Weckert
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet