Ó igen, mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor átülünk a téli bringára. A bringás lelkület átáll idealista üzemmódba: ugyan, ennek is van egy egyedi hangulata. De aztán, amint csak adódik a lehetőség, lecseréljük a havas környezetet a Kanári-szigetekre, nem?

 

Hirdetés

90%-ban tekerhető

Fotó: Hugauf Marcell / Strava

Mindig mondjuk, hogy időjárástól függetlenül meg lehet találni a kihívást a bringázásban. Télen talán kicsit több elszántság kell hozzá, de hát mit tud tenni az ember, ha a Mátra olyan szép hófehéren, mint Marcell fotóin is láthatjuk? Nem is csodálkozunk, hogy ilyen körítés mellett kétszer is belefért a Galya-tető.

Így könnyebb

Fotó: Kandzsarov Péter / Strava

A skála másik felén Péter és Zsombor tanyáznak, akik Kanári-szigetekre és Spanyolország déli részére tették át székhelyüket. Különösen Péter fotóit érdemes megnézni, az a hely megunhatatlanul csodálatos.

Prédikálószék

Fotó: Szirmai Ádám / Strava

Itthon persze nem csak a Mátra játszik, ha hegyes-havas-bringás kalandokra vágyna az ember. Ádám fatbike-kal eredt útnak, és meg sem állt a Dunakanyar egyik ékkövéig, a Prédikálószékig. Bringával vagy anélkül, kihagyhatatlan túrahelyszín.

Csicskapofon

A változékony, esős időben jó megoldás lehet az otthontól nem túl távol kifogni egy kis kört vagy egyenest, hogy meglegyenek a kilométerek, de a rommáázást is elkerüljük. Geri erre Budapesten talán a legalkalmasabb helyszínt, a Margitszigetet jelölte ki. Ami viszont elméletben okos döntésnek bizonyul, az a valóságban gyakran elég unalmas, de Geri beszámolója szerint a Varjak remekül motiválnak, ha kell.

165 km után egy KOM…Poénból

Fotó: Ferenczi Balázs / Strava

Ezen a héten sem szenvedtünk hiányt durva menetekből. Aki szörnyülködni, vagy állakat földről lapátolni szeretne, az nézze meg István 257 kilométeres menetét ide kattintva. Hogy végül Balázs egészen szerény, 172 kilométeres tekerése került be az eheti híradóba, azt a címadásnak köszönheti. Öt és fél óra sportfoglalkozás még a szombati enyhébb időben is elég kemény, de ha 160 km után még marad erő egy keményebb ezer méterre, az már jelent valamit.

Címlapfotó: Szirmai Ádám / Strava


Szeretnél te is bekerülni a következő összeállításunkba? Csatlakozz az egyik legdinamikusabban növekvő Strava közösségéhez! Ide kattintva kiderítheted, hogyan növelheted az esélyeidet, hogy a következő híradóba téged is beválasszunk!

Hirdetés
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet