Budapest mellett Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa igazán boldog lehet a bejelentést követően.

Az első nap a várakozásoknak megfelelően egy prológot rendeznek május 9-én, és ugyan a szakmán belül mindenki biztos volt abban, hogy a Hősök teréről startol el a karaván, a további útvonallal kapcsolatban voltak kérdések. Sokáig úgy hírlett, hogy a városvezetés nem megy bele abba, hogy lezárják a Nagykörúti villamos forgalmát, de a ma kihirdetett útvonal már végig az Andrássy úton vezet keresztül.

Azt is rebesgették, hogy a verseny miatt esetleg tovább csúsztatják a Lánchíd felújítását, de a jelek szerint erre nem kerül sor. A versenyzők a Bajcsy Zsilinszky útnál éles jobb-bal kanyarokat vesznek, hogy aztán a Szent István Bazilika előtt, a Zrínyi utcán keresztül közelítsék meg a Lánchidat. Itt egy hajtűkanyarral észak felé veszik a versenyzők az irányt a rakparton, hogy aztán a Parlament előtt elhaladva, majd a Margit hídon átkelve érjék el a Fő utcát. Innen irány a Clark Ádám tér, majd fel a várba, a 9,5 kilométeres prológ céljáig.

A második napot szintén a Hősök teréről indítják, de az éles rajt Budapest határában lesz a 11-es úton. A mezőny Szentendre után megmássza a pilisszentlászlói emelkedőt, majd Lepencénél tér vissza a 11-es útra. Innen irány Esztergom, majd nyugat, délnyugat felé veszik az irányt, Tatabányát kikerülve, de Pannonhalmát érintve. A 193 kilométeres szakasz befutója Győrben lesz.

Harmadik nap főszereplője a Balaton lesz. A startot Székesfehérváron tartják, ahonnan a Balaton-felvidék legszebb tájait (Veszprém, Tihany, Köveskál, Tapolca, Hévíz) érintve jutnak el a magyarországi Giro-rajt végállomására, Nagykanizsára. A szintrajzokat elnézve a mezőnyszakaszokon több mint valószínű, hogy sprintbefutókat láthatunk majd.

A Giro mezőnye ezután nem tart pihenőt, még aznap csomagolnak a Sármelléki repülőtéren és Szicíliába veszik az irányt.

A 2020-as Giro d’Italia magyarországi szakaszai:

1 hozzászólás

  1. Ezen a híren anno meglepődtem!
    Az egyik szemem sír, a másik nevet. Egyrészről jó, mert nem kell 1000 km-t utazni, hogy élőben lássak egy Giro szakaszt, másrészről pont egy ilyen kerékpárellenes országból indul az egyik legnagyobb kerékpáros verseny? Mindenesetre érdekes, körülbelül olyan mintha egy sivatagban rendeznének úszó vb-t. Remélhetőleg ez egy új, jobb kezdet, ami sportot illeti.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet