Ingyenes gyerekverseny? Családi bringatúra a Kis-Balaton körül? Komoly országúti maraton? Gyere a MAPEI Tour de Zalakarosra!

Ezúton szeretnénk néhány hasznos és közérdekű információt megosztani veletek a 2020.09.25-26-27-én sorra kerülő MAPEI Tour de Zalakaros kerékpáros hétvégével és annak lebonyolításával kapcsolatosan. Kérjük, amennyiben részt vesztek az eseményen, olvassátok el végig, figyelmesen az alábbi leírást.

Hirdetés

Hogyan tudok még indulni, ha eddig nem neveztem?

szombati Zobori Kid’s Ride by KROSS gyerekversenyre (09.26.) és a vasárnapi (09.27.) 33 km-es Karos Spa Kis-Balaton családi futamra, a 60 km-es Villtek országúti teljesítménytúrára és 137 km-es Spirit Auto – ŠKODA országúti maratonra a helyszínen tudtok még nevezni. Helyszíni nevezés: helyszíni nevezések 2020.09.25. pénteken 16’00-19’00, 2020.09.26. szombaton 10’00-19’00, 2020.09.27. vasárnap 08’00-09’30 között a Zalakarosi Fürdő, északkeleti bejárat, nagysátornál vehetők át. Megközelítése a Gyógyfürdő tér – Dísztér irányából, valamint a termáltó irányából egyaránt lehetséges, melyet a helyszínen gondosan kijelölünk.

Kérünk mindenkit, a nevezési díjat lehetőség szerint pontosan fizesse, a nagy címletű pénzeket kerüljük, ez is gyorsíthatja a rajtszám kiadást. A helyszíni nevezést csak készpénzben lehet fizetni!

Érkezés a helyszínre, parkolás:

A Budapest felől az M7-es autópályán érkezőknek a 189-es km kőnél a zalakarosi kijárót kell figyelni, innen Zalakomáron keresztül, kb. 10 km a városka és ez végig szerepel is a táblákon.

A javasolt parkoló Sport utcában helyezkedik el, nagy és ingyenes, ez a P1-es parkoló a képen. A város belterületén mindenhol ingyenes a parkolás (kivéve a szállodák tulajdonában lévő parkolókat). Amennyiben a P1 parkoló betelne, a Gyógyfürdő tér mögött, a Mendan Hotel előtt van még lehetőség parkolni, a térképen ez a P2. Figyeljétek ezzel kapcsolatban a szervezők irányítását és kérjük tartsátok be a parkoltartó kollégák kéréseit. Mind a P1, mind a P2 parkolóban lesz WC és mobil kézmosó is.

Hol vegyem át a rajtcsomagom/nevezésem?

Az előnevezetteknek szóló rajtcsomagok és a helyszíni nevezések 2020.09.25. pénteken 16’00-19’00, 2020.09.26. szombaton 10’00-19’00, 2020.09.27. vasárnap 08’00-09’30 között a Zalakarosi Fürdő, északkeleti bejárat, nagysátornál vehetők át. Megközelítése a Gyógyfürdő tér – Dísztér irányából, valamint a termáltó irányából egyaránt lehetséges, melyet a helyszínen gondosan kijelölünk.

A Szabadics Ride nevezői a rajtcsomagjukat 2020.09.25. pénteken 16’00-19’00 között a Zalakarosi Fürdő, északkeleti bejárat, nagysátornál vehetik át át. Megközelítése a Gyógyfürdő tér – Dísztér irányából, valamint a termáltó irányából egyaránt lehetséges, melyet a helyszínen gondosan kijelölünk. 2020.09.26. szombaton 10’00-19’00 között a Szabadics sátorban lehet átvenni a nevezéseket, ami a Gyógyfürdő téren, a Tourinform előtt található.

A helyszínen figyeljétek a nevezéssel kapcsolatos eligazító táblákat, a helyszíni nevezők és az előnevezők a Nevezési központban két külön blokkban lesznek. Kérjük, mindenki figyelje a táblákat és a megfelelő sorba álljon, meggyorsítva ezzel a rajtszám átvételt. Ha másik sorba állsz be, ott nem fogjuk tudni odaadni a rajtszámodat, ezért könnyítsd meg mindkét fél dolgát és nézd meg a függelékeket, mielőtt sorba állsz.

Akinek bármilyen problémája van a nevezésével (nincs a listán, nem látjuk hogy befizetett, átnevezne, stb.) kérjük fáradjon a Problémás/VIP nevezés pultokhoz.

Mindenkinek javasoljuk a pénteki vagy szombati rajtszám átvételt, így a vasárnapi indulás előtt közvetlenül már nem kell ezzel foglalkozni és vélhetően a sorban állás is kisebb lesz ezeken a napokon.

A legfontosabb információkat egybe is kigyűjtöttük, ezeket eléred direktben az alábbi linkekre kattintva:

– Idei részletes programterv

– Új, még kényelmesebb nevezési központ

– Rendezvény teljes átnézeti térkép (parkolók, wc-k, zuhanyzó, stb.)

– Ingyenes Kis-Balaton körüli e-bike túra (előregisztrációval)

– 730.000 Ft értékű tombola főnyeremény a 60 és 135 km-es táv indulói között kisorsolva

– INGYENES gyerekverseny rengeteg értékes nyereménnyel

– Akciós szállások

– Tour de Zalakaros kerékpáros ruhakollekció by 575

Egész hétvégén vár a MAPEI Tour de Zalakaros mini-expo!

Idén is várnak a MAPEI Tour de Zalakaros kiállítói, a zalakarosi Tourinform előtt lévő parkolót (lásd a fenti térképen) szeptember 26-27-én töltik meg partnereink.

A szakmai (kerékpáros) kiállítókon túl, futamaink névadó szponzorai is bemutatkoznak. Ezen kívül természetesen a gasztronómia is helyt kap: finom olasz kávé, sütemények, modern street foos és hagyományos magyar ételek egyaránt megtalálhatóak lesznek a mini-expo területén egész hétvégén.

Ha bármi gond lenne rajt előtt a bringáddal, akkor a SuperB service station by Neuzer most is ingyenes gyorsszervizzel készül, ahol átnézik a kerékpárod, vagy ha kell, orvosolják a kisebb problémákat; a felhasznált alkatrészeket pedig “Tour de Zalakaros kedvezményes” áron adják hozzá!

Kiállítóink lesznek:

 • Segreto
 • Trucillo
 • Szabadics
 • Villtek
 • Bemer
 • Neuzer
 • High5
 • Giant
 • Spirit autó
 • Škoda
 • Kross
 • 575
 • Wahoo
 • 5 próba

FONTOS

Kérjük az alábbi járványügyi intézkedések fokozott betartását:

 • maszk viselése kötelező (kivéve 6 éven aluliak) a nevezési sátorba való belépéskor és a nyilvános mosdók és zuhanyzóba való belépéskor, valamint ott tartózkodáskor
 • kézfertőtlenítési lehetőség az info sátornál, mosdóknál és a nevezési sátornál kihelyezett pumpás adagolókból lehetséges, kérjük gyakran használni ezeket
 • rajthoz való depózásnál maszk kötelező (kivéve 6 éven aluliak), a rajt előtti 1 percig. Hidd el, el fog férni útközben a zsebedben!
 • célba érkezést követően kérjük a célterületet minél előbb elhagyni, ne alakuljon ki tumultus
 • díjkiosztókon részvétel maszkban kötelezően (kivéve 6 éven aluliak) és kérjük csak a kategória dobogósai vegyenek részt az előzetesen kifüggesztett eredménylisták alapján. A díjkiosztókról készült fotók ingyenesen letölthetőek lesznek a weboldalunkról, profi fotósok fognak képeket készíteni.
 • tombola sorsolásra kérjük ne családostól gyertek, csak az, akinél a rajtszám van a tombola húzáshoz, családonként vagy csapatonként 1 fő jöjjön a rajtszámokkal és maszkban
 • Szabadics Ride eredményhirdetésén a maszk használata kötelező
 • szurkolóknak a a rajt és célterületeken maszk viselése kötelező (kivéve 6 éven aluliak)
 • ha elfelejtettél maszkot hozni az info sátornál tudsz vásárolni a Gyógyfürdő téren, a Tourinform iroda előtt. Az ára 200 Ft, csak készpénzes fizetés lehetséges.

(x)

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet