Két nappal a Lengyel Körversenyen elszenvedett súlyos balesete után máris felébresztették a mesterséges kómában tartott holland bajnokot. Jakobsen orvosai kizárták a maradandó neurológiai károsodást, de úgy fogalmaztak, hogy a versenyző felépülése hosszú és fáradságos lesz.

A Deceuninck Quick-Step versenyzője a Tour de Pologne első szakaszának sprintbefutóján esett el, miután a szakaszgyőzelemért vele harcban lévő Dylan Groenewegen felkente a palánkra. Az iszonyatos esés körülbelül 80 km/h-nál történt, Jakobsen életveszélyes sérüléseket szenvedett, rengeteg vért vesztett, átszakadt a szájpadlása és egyéb módon is sérültek a légútjai.

Azóta túl van egy ötórás műtéten és tudja mozgatni a végtagjait, így az orvosok bizakodóak, de Jakobsen számára egyelőre a beszéd is nehézkes, hiszen a beavatkozások javarészt a szájpadlását és az állcsontját érintették. Patrick Lefevere (a Quick-Step vezetője) a HLN-nek további brutális részleteket árult el a versenyző állapotáról: “Az a legfontosabb, hogy életben van. A következő lépés lehet majd, hogy helyreállítság az arcát. Szerencsére semmilyen létfontosságú szerve nem sérült, de az összes csont eltört az arcában és elveszítette az összes fogát.” – mondta a csapatvezető.

Azóta kiderült, hogy a bukást okozó Groenewegen is megsérült, bár Jakobsen állapotához képest igen olcsón, egy kulcscsonttöréssel megúszta. A Jumbo-Visma sprintere természetesen bocsánatot kért a történtekért, ám csapata addig inaktív státuszba helyezte, ameddig az UCI bizottsága nem dönt arról, hogy kell-e az eddiginél (diszkvalifikálás és 500 euró pénbírság) súlyosabban büntetni a versenyzőt.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet