Sokak kedvence ismét egy alapítványnak gyűjt majd pénzt.

Hirdetés

„Elnézést a hajamért”

– kezdte Voigt szokásos vicces stílusában Facebook élő adását, ahol bejelentette, hogy 2018. január 2 és 8 között hét maratont (összesen 294 km-t) fog lefutni. Az egykori profi országúti kerékpáros a hét nap során a Tour de Cure alapítványnak fog adományt gyűjteni. A szervezet a rák gyógymódjával kapcsolatos kutatásokat illetve maga a rákbetegek felépülését támogatja.

„Egy maratont nagyjából 3 óra 52 perc alatt futok le, de hogy őszinte legyek, hetet lefutni egymás után…Komoly kihívás lesz, kicsit aggódom miatta. (…) Ugyan, mégis mi rossz történhet?” – mondta Voigt, majd válaszolt néhány rajongói kérdésre is.

„Naná, hogy túl öreg vagyok ehhez!”

– válaszolta Voigt arra a kérdésre, hogy nem túl öreg-e egy ilyen kihíváshoz. „Egy jó nagy kapuzárási pánikban vagyok éppen, de ha teljesítem ezt a kihívást, akkor hivatalosan sem leszek öreg.

Voigt ismét a berlini Teufelsbergben készül a megmérettetésre és minden nap délben vág neki majd a maratoni távnak. A futás teljesen nyilvános, bárki csatlakozhat hozzá. A 46 éves némettől nem áll távol az extremitás, profi pályafutása alatt is maratoni szökéseiről és szívósságáról volt híre, 2017. januárjában pedig az Everest Challenge nevű kihívása keretében 8848 méternyi szintet mászott bringával, szintén a Tour de Cure alapítványért.

Címlapfotó: Wikimedia Commons

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet