A sportfogadás világában már egyáltalán nem ritka, ha kerékpáros versenyekre, eseményekre fogadhatunk. Ehhez adunk most egy kis segítséget néhány tippel!

A kerékpáros fogadás egyre népszerűbb

Ha van olyan tevékenység, amely népszerűségének jót tettek a járványügyi korlátozások, az egyértelműen a kerékpározás. Sokkal többen pattantak nyeregbe, akár pihenés, akár kikapcsolódás, akár testedzés céljából. És ez jól is van így, hiszen a kerékpározás egy rendkívül egészséges mozgásforma. De a kerékpározást nem csak űzni jó, hanem nézni és akár fogadni is rá. Mert bizony a kerékpározásról elsőre nem éppen az jut eszünkbe, hogy milyen jó lenne fogadni rá, pedig manapság az online sportfogadás előretörésével egyre több kerékpáros eseményre is fogadhatunk. Főleg, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend az online sportfogadás és egyre több bukméker jelenik meg az interneten. Ezek közül nehéz kiválasztani a legjobbakat, de vannak olyan oldalaki s (például a MightyTips), amelyek ehhez segítséget tudnak nyújtani.

Hirdetés

A kerékpársport nem a legyegszerűbb fogadási forma. Igényel bizonyos egyedi ismereteket és azért jó ha tisztában vagyunk a kerékpáros szakágak dinamikájával, legjobb versenyzőivel is. És ahogy például a labdarúgás (a női fociról itt írtunk korábban), úgy a kerékpár sem a férfiak sportja már jó rég. A következőkben adunk néhány hasznos tippet a kerékpáros fogadásokhoz.

A legfontosabb tudnivalók az országúti kerékpáros fogadásokról

Alapvetően két típusra fogadhatunk gyakran a bukmékereknél: egyrészt a pályakerékpárra, másrészt jóval gyakrabban az országúti kerékpározásra. Népszerűsége és a sportfogadó oldalak kínálatában való megjelenésének gyakorisága alapján az utóbbira fogunk most fókuszálni. A legtöbb bukméker egyébként az egynapos versenyek és a körversenyek esetén is legtöbbször a végső győztesre vonatkozó fogadási piacot kínálja legtöbbször. Emellett az egyes szakaszokra is lehet fogadni, valamint népszerűek még a különböző kategóriák győzteseinek tippje is. És mivel mondjuk egy Tour de France esetén közel 200 versenyző indul, nem annyira egyszerű megtippelni előre, hogy ki fog a végén nyerni. Jelentősen megnövelhetjük az esélyeinket, ha valamennyire tisztában vagyunk a versenyzők erősségeivel.

Szóval ha kerékpározásra akarunk fogadni, akkor mindenképpen végezzünk egy kis kutatást előzetesen.

  • Kik az időfutam-menők,
  • kik jók a hegyeken,
  • kik a sprintbefutóban és
  • kik azok, akik mindenhol elég jól helyt tudnak állni.

Nos, rájuk kell koncentrálnunk. Mert bár láttunk azért nagy meglepetéseket az évek során, de a legnagyobb körversenyek esetén elég jól behatárolható az a 4-5 kerékpáros, akinek van esélye megnyerni a végén a versenyt. És ebből a 4-5 kerékpárosból aztán már csak megérzés alapján döntsünk, ne vigyen minket félre a közvélekedés vagy a szorzók nagysága.

Ha egynapos versenyre akarunk fogadni vagy egy nagy körverseny valamelyik szakaszának eredményét szeretnénk megtippelni, akkor kicsit nehezebb dolgunk van. Először is fel kell térképeznünk a verseny útvonalát, mennyi benne a hegy, mennyi a sík rész, milyen befutóra kell számítani és így tovább. Hiszen ha nincsenek nagy hegyek a szakaszon és sík a szakasz vége, akkor jelentős az esély rá, hogy mezőnyhajrát láthatunk. Ha pedig erre kerül sor, akkor a sprintereknek van nagy esélye a győzelemre. És akkor már csak meg kell néznünk az indulók listáját, hogy akár ranglista alapján kik a legjobb sprinterek a mezőnyben.

Gyakran alkalmazott stratégia kerékpáros fogadók körében, hogy nem egyetlen tippet tesznek meg, hanem akár 4-5 szelvényen is fogadnak az adott verseny győztesének személyére vagy a szakaszgyőztesre, hogy 4-5 opció lefedésével növelhessék esélyeiket. Természetesen érdemes kalkulálni is, hiszen csak akkor van értelme ilyen többszelvényes megoldásban gondolkodnunk, ha meglepetésre számítunk, ellenkező esetében veszteségünk lesz a végén. Plusz az ilyen többesélyes megoldásnak akkor is van még értelme, ha mondjuk egy körverseny valamelyik kategóriájára akarunk tippelni – legjobb 25 év alatti versenyző vagy éppen a legjobb hegyimenő.

Még érdemes odafigyelni ezekre is

És ha már szóba jöttek a meglepetések. Két módon fogadhatunk kerékpáros országúti versenyekre – vagy teljesen a fixekre megyünk rá és azt próbáljuk meg eltalálni, hogy ki a leginkább esélyes vagy megpróbálunk levadászni egy meglepetést. Sajnos azt el lehet mondani, hogy meglepetések felkutatásához és eltalálásához nagy szükség van a tapasztalatra és a tudásra. Nem elég egy ranglista, hogy ezeket képesek legyünk megmondani, ismerni kell a versenyzőket, tudni kell a kisebb-nagyobb sérülésekről és egy csapaton belüli dinamikáról is. És természetesen ezen kívül is bőven vannak olyan tényezők, amelyek meghatározhatják azt, hogy milyen esélyeink vannak a kerékpáros fogadásokkal. Például nagyon fontos, hogy melyik bukmékernél játszunk, hiszen komoly különbségek vannak szorzók nagyságát vagy az elérhető fogadási piacokat tekintve is. Aztán ott az időtényező is, hiszen egy nagy körverseny esetén nincs értelme beugrani csak úgy a közepén, ha az előtte lévő szakaszokról nincsenek ismereteink. Hiszen hiába vezet összetettben valaki, ha egy mezőnybefutót ígérő sík szakaszról van szó, akkor szinte 100%, hogy egy sprinter fog nyerni.

Ha pedig tényleg elhatároztuk magunkat, hogy kerékpárra akarunk fogadni, akkor mindenképpen olyan bukmékert válasszunk, ahol nagyon jó bónuszok és promóciók vannak, hiszen simán előfordulhat, hogy egy bukméker a regisztrációnkért cserébe 3000-5000 forintos ingyenes fogadást is adhat. Ilyenkor pedig a saját pénzünk kockáztatása nélkül tudjuk kipróbálni magunkat a kerékpáros fogadásokban.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet