A levegő nélküli abroncsok és kerékpárgumik régóta foglalkoztatják az emberek fantáziáját. A közelmúltban a Bridgestone rukkolt elő egy új, belső nélküli rendszerrel.

A Bridgestone célja olyan kerékpárgumi volt, amelyet nem kell felfújni, tehát defektet sem kaphat. Ma már számos ilyen megoldás kapható (gondoljunk csak a Bubi tömör gumijára), de többnyire az a baj velük, hogy a hagyományos, levegővel fújt változatokhoz képest rosszabb a gördülési ellenállásuk, nehezebbek, és kényelmetlenebb is velük közlekedni.

Hirdetés

Havi 22 millió Ft társadalmi hasznot hoz a Bubi

A Bridgestone levegő nélküli kereke és annak küllői hőre lágyuló gyantát tartalmaznak, amik ha elhasználódtak újrahasznosíthatóak. Ez a módszer állításuk szerint megfelelő rugalmasságot adhat a kerékpároknak ahhoz, hogy azok optimálisan működjenek.

Bár a Bridgestone elsősorban autógumikat gyárt, ennek biciklikhez szánt eszköznek a megalkotásával is szeretnének hozzájárulni a CO2 kibocsátás csökkentéséhez, valamint a fenntarthatóbb közlekedéshez. Máskülönben, korábban az autógumiknál is beszámoltak hasonló kezdeményezésekről:

A terméket a tervek szerint 2019-ig szeretnék piacra dobni.

Fotó: bridgestone.com

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet