Gondot jelent a nehezebb rakományok szállítása kerékpáron? Mutatunk egy praktikus ötletet.

TReGo néven fut az a nem régiben piacra dobott szállítóeszköz, amit a kerékpárunk elejéhez csatlakoztathatunk, hogy azután akár nehezebb rakományokat is el tudjunk szállítani a kívánt úti célhoz.

Használatával a bringa első kerekét lényegében a szállítóeszközre szerelt kerekek fogják helyettesíteni. A TReGo elvileg könnyedén hozzáilleszthető kerékpárunkhoz, ehhez csak ki kell venni az első kereket, és annak helyére betenni a kétkerekű szállítószerkezetet. Az első kerekek kanyarodás hatására bedőlnek, így segítve az irányváltoztatást. Ugyanilyen egyszerűen le is tudjuk csatlakoztatni a TreGót, hogy aztán tovább tolhassunk a szállítmányt, akárcsak egy molnárkocsit. Ahhoz, hogy az időközben első kerék nélkülivé vált bringánk ne dőljön el, a fejlesztők egy adaptert találtak ki, ami az első tengelyen marad ilyenkor is.

A TReGo szabadalma jelenleg az USA-ban, valamint Tajvanon van jóváhagyva, de ha minden igaz hamarosan Európában is elérhetővé válik.

Máskülönben a gyártók többféle típust is készítettek. Például valamelyiket közvetlenül a bringánk hátuljához csatlakoztathatjuk szállítóeszközként, míg dolgoznak olyan verzión is, amely gyereküléssel is el van látva. Természetesen mindegyik esetében felhívják a figyelmet a körültekintő és biztonságos közlekedésre.

A TReGo első változatain 2012-ben kezdtek el dolgozni egy egyetemi diplomaprojekt keretén belül. Később egyre sikeresebbé vált a projekt, így úgy határoztak, hogy tovább dolgoznak a fejlesztéseken. Feltalálója Ofir Yadan, aki nem különben szenvedélyes bringázó.

Társaival nagyon fontosnak tartják a környezetvédelmet, így olyan intelligens városi megoldásokat szeretnének megalkotni, amelyek egyben környezetbarátnak is számítanak, ezzel ösztönözve az embereket a fenntarthatóságra. Elmondásuk szerint a TReGo-t azért is hozták létre, hogy azok az emberek, akik szívesen indulnának útnak kerékpárral, de van olyan csomagjuk, amit mondjuk csak autóval tudnának elszállítani, azt a TReGo segítségével megtudják valósítani, hogy ne feltétlenül kelljen ahhoz autóba ülni.

A jelenlegi ára máskülönben 173,285 dollár, tehát átszámítva körülbelül 45 ezer forint.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet