Az EuroVelo6 kerékpárút egy igen látványos részeként a Szentendrei-szigetre vezet majd a speciális függőhíd. A Duna-ág felett átívelő horganyzott hidat a Speciálterv Építőmérnöki Kft. tervezte meg, Kisoroszit köti majd össze Dunabogdánnyal.

Hirdetés

A projekt most jutott a következő fázisba, immár megkapta az építési engedélyt.
A kiválasztott hídszerkezet számos előnnyel bír, a tanulmánytervek során figyelemmel voltak arra is, hogy az építmény teljes mértékben megfeleljen a környezetvédelmi és a vízügyi igényeknek egyaránt. A kisoroszi oldalon a Hajós utca nyomvonalán haladó, míg a dunabogdányi oldalon a vízmű területének felhasználásával kialakított hídfőbe csatlakozó nyomvonalat választották ki.

A tervezők egy önmagába horgonyzott függőhidat álmodtak meg, mely tökéletesen illeszkedik majd a helyszín kihívásaihoz. Ennél a különleges függőhíd megoldásnál a főkábel a hídpályát alkotó főtartóba van bekötve. A híd látszólag azonos megjelenésű a klasszikus függőhíddal, azonban a kialakításnak számos előnye van. Ez a megoldás költséghatékonyabb és kisebb környezeti zavarással jár.

A látványtervek alapján sikerült egy igazán a környezetbe illő, elegáns hidat megálmodniuk a tervezőknek. A híd a környezeti igények mellett funkcionalitásában is kedvez a kerékpárosoknak. A hídon ugyanis a Tisza-tavi kerékpáros hídhoz hasonlóan pihenőhelyekkel is készülnek majd a bringásoknak. Ezeken a szelfipontokon érdemes lesz majd megállni és megcsodálni a kilátást kerekezés közben.

Jelenleg a híd kiviteli tervei készülnek, melyek befejezésével a tervezési fázis lezárul.

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet