A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a közösségi közlekedési szolgáltatások kombinálhatók legyenek a mikromobilitási eszközökkel, így köztük a kerékpárral is. Ennek fényében a jövőben a biciklisek a már meglévők mellett további fejlesztésekre is számíthatnak.

Kombináld a kerékpározást a közösségi közlekedéssel

Hirdetés

Az igény megvan, hiszen már jelenleg is rengetegen használják közlekedésre Budapesten a saját kerékpárjaikat, valamint a MOL Bubi közbringa-szolgáltatás is felszálló ágban van. A nagyobb távolságokat megtevők jelenleg a B+R parkolókat is igénybe tudják venni.

A kerékpárszállítási szolgáltatás fejlesztését a klímavédelmi szempontok, és a Budapest Restart program is sürgeti.

Útvonalat terveznél? A BudapestGO alkalmazás idén júniustól már tartalmaz kerékpárosbarát funkciókat is.

Mikor lehet szükség a közösségi közlekedési szolgáltatásokra?

A fedélzeti kerékpárszállítás hasznos lehet például olyan nem várt helyzetekben, amikor sajnálatos módon defektet kapunk, vagy ha rosszra fordul az időjárás, esetleg amikor elfáradunk a biciklizésben. Sőt, még egy elektromos kerékpár akkumulátora is könnyedén lemerülhet. A fedélzeti kerékpárszállítás abban is segít, hogy az idősek, és a gyermekek is gyűjthessenek kerékpáros élményeket.

Bringatúrára vonattal – nyáron is

Hol és mennyiért utazhatunk a kerékpárunkkal kényelmesen?

Jelenleg ennyi – jellemzően hegyvidéki- vonalon van módunk a kerékpár szállításra: 5 HÉV, 10 villamos-,1 trolibusz és 12 autóbuszvonal. A fejlesztések folytatódnak, a BKK ugyanis további szolgáltatás bővítést tervez.

Figyelem! Az alábbi eszközök kézipoggyásznak számítanak, és díjtalanul szállíthatók:

  • a kisméretű, legfeljebb 41 centiméter (16” coll) külső kerékátmérőjű kerékpár,
  • a roller,
  • az összecsukott kerékpár (mérethatár nélkül).

Amennyiben szeretnénk a nyakunkba venni a várost bicajjal, de közben azért a BKK járatain is utaznánk, július 1-től csak annyit kell tennünk, hogy felszálláskor érvényesítünk egy vonal- vagy gyűjtőjegyet. Amennyiben napi szinten utazunk a bringánk társaságában, a másik megoldás a 30 napos kerékpárbérlet vásárlása. Mindkét lehetőség érvényes a hét minden napján, így hétvégén is. A bicajodon kívül természetesen a magad számára is szükséges venned jegyet, vagy bérletet.

A vásárláshoz keresd meg a BKK Pontkereső oldalán a számodra útba eső:

  • BKK ügyfélközpontot,
  • pénztárt,
  • BKK automatát.

A kerékpáros közlekedésről további információkat a BKK weboldalán találsz.

Forrás és képek: https://bkk.hu/

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet