Az elmúlt évhez hasonlóan idén is a Tour de Hongrie lesz a kontinentális besorolású Pannon Cycling Team kerékpárcsapat fő versenye.

A Szépművészeti Múzeumban tartott szerdai idénynyitó sajtótájékoztatón a kizárólag magyar versenyzőket foglalkoztató együttes alapítója, Bátorfi Béla kiemelte: a 2017 őszén alakult csapat az első idényében maximálisan elérte a kitűzött céljait: “A nemzetközi kontinentális mezőnyben is helytállt az együttes, s ahhoz képest, hogy teljesen új volt, komoly összeszokottságot mutatott például a Tour de Hongrie-n is” – fogalmazott Bátorfi. Elárulta, az azóta már World Tour-csapattá előlépett CCC főnöke személyesen gratulált a viadalt követően.

Hirdetés

Hangsúlyozta: ahogy 2018-ban, úgy idén is a Tour de Hongrie lesz a csúcsesemény a Pannon versenynaptárában. Kitért rá, a CCC fiókcsapatához távozott Valter Attila kiválása érzékeny veszteség, de egyben nagy büszkeségre is ad okot. A távlati terveket tekintve elárulta: a következő három éven belül szeretnének továbblépni prokontinentális szintre, ehhez nagyobb szponzori támogatás szükséges, viszont továbbra is kizárólag magyar versenyzőkkel terveznek: “Az elmúlt szezon után több tucat megkeresést kaptam külföldi versenyzőktől, akik jelezték, hogy szívesen csatlakoznának a csapathoz, de mindenkit elutasítunk. A színmagyar státuszt szeretnénk fenntartani” – fogalmazott az MTI érdeklődésére.

Szabó Ádám sportigazgató szerint a szakmai munkájuk a legprofibb csapatokéhoz mérhető edzésben, regenerációban, erőnléti tréningekben egyaránt. Mint mondta, a tavalyi évhez képest kisebb létszámmal vágnak neki az idénynek: 14 helyett 11 versenyző alkotja a csapatot, az újak közül két tehetséges fiatallal és két tapasztalt versenyzővel minőség érkezett a csapathoz. Ismertette, spanyolországi edzőtáborral kezdték az idényt, majd csütörtöktől Törökországban folytatják a felkészülést. A szezon márciusban isztriai viadalokkal veszi kezdetét, majd májusban livignói edzőtáborral hangolnak a fő hónapra, a júniusra, amikor a 11. és 16. között sorra kerülő Tour de Hongrie-n túl többek között a kiemelt kategóriás szlovén körön is terveznek elindulni. A valószínűleg néhány kilométer erejéig Magyarországon is áthaladó viadal lesz a legmagasabb rangú versenye a Pannon Cycling Teamnek.

Elmondta, tavaly a nemzetközi szövetség (UCI) 60-65 versenynapját teljesítették, idén ezt 80-84-re szeretnék növelni, ráadásul magasabb szintű és minőségű versenyekkel. A Valter Attila távozásával csapatkapitánnyá előlépett Dina Márton leszögezte, az első profi szezonjukban még nem voltak feléjük nagy elvárások, ám a magyar körversenyt követően ezek lényegesen megnőttek, így idén szintet kell lépniük. Kifejtette, magas rangú versenyeken mutathatják meg magukat, és bizonyíthatják, hogy erősödött az együttes. Az MTI kérdésére elmondta, tavaly Valterrel megosztva látták el a vezetői teendőket a csapaton belül: “Idén ugyanez lesz a feladat, csak úgy néz ki, hogy immár egyedül kell bizonyítanom” – mondta Dina.

A Pannon Cycling Team 2019-es kerete:

 • Dina Dániel
 • Dina Márton
 • Fetter Erik
 • Filutás Viktor
 • Forray András
 • Móricz Dániel
 • Orosz Gergő
 • Pelikán János
 • Simon Péter
 • Szabó Miklós
 • Szatmáry András

Címlapfotó: Pannon Cycling Team / Facebook

1 hozzászólás

 1. Távoli amatőrként két versenyzőt is „ismerek” a csapatból – Filutás apja is versenyző volt, ha jól tudom, nagy bajnok, mesélt róla egy közös ismerősünk. Pelikán János pedig gimis srácként kezdte, az akkor (2011-14) színesen burjánzó, azóta titokzatosan, szinte nyomtalanul eltűnt (zOrg?) Revomag c. on-line kerékpáros lap fórumrovatában sokan adtak neki, azaz PBG-nek tanácsokat – no meg ő is; olvastunk amerikai kerékpáros útinaplóját és követtük kezdeti sikereit – mint akkoriban többekét is (Ivancsó Isti, MJani, …). Szerény, értelmes, figyelő fiú volt a vékony, hosszú dabasi srác, azóta komoly profi, gyakran látom eredményeit! Megjósolta, eleve Pro Bike Gear-nak nevezte magát: csak így tovább!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet